FinansBureauet

Vi bruger vores penge på personlige behov

Selv om det seneste stykke tid har budt på flere stigende bekymringer angående økonomi og jobsituationer, er vi ikke holdt op med at bruge penge på det, vi godt kan lide. I stedet for at spænde livremmen helt ind i tilfælde af eventuelle senere økonomiske udfordringer, spenderer vi gerne penge på oplevelser og ting, der gør os glade i øjeblikket.

Dette indhold er sponsoreret 

Det daglige liv består gerne en hel del af arbejde, og hvor lidt vi end vil høre det, så spiller penge en afgørende rolle for os alle. De personlige finanser afgør rigtig mange ting i livet. For eksempel omkring hvor du kan bo, hvordan du kan bo, hvad du kan købe, og hvilke oplevelser du kan få. Hvor der tidligere var et større fokus på blot at have til dagen og vejen, lever vi nu i et velfærdssamfund, hvor den enkeltes personlige trivsel er i fokus. Selv om tiderne på det seneste har været usikre, prioriterer vi stadig vores personlige forbrug viser vores opførsel.

Hvis du gerne vil få et bedre overblik over din økonomi og finde ud af, hvordan du kan få flere penge i hverdagen, så kan du hente mere inspiration i denne guide.

Stort behov for et individuelt og rigt liv

Kort sagt er det ikke længere nok bare at kunne få mad på bordet. Der er nemlig behov for at kunne realisere sig selv og have råd til elementer, der kan udvide horisonter, skabe nye erfaringer og i det hele taget give et rigere liv. Det moderne menneske har brug for at leve et fuldt liv med fokus på at kunne udfolde sig så individuelt som muligt og kunne fokusere på, hvad der netop gør individet glad. Der skal således åndeligt stimuli til, og der er fokus på at skabe en hverdag, hvor der er plads til mere end kun at sove, spise og arbejde.

Personlig udvikling og nye oplevelser

Dette kan tydeligt ses i den måde, hvorpå danskerne bruger deres penge. Danskerne har generelt fået flere penge mellem hænderne i vores velfærdssamfund, hvilket betyder, at langt de fleste vil have råd til mere end netop blot at sove, spise og arbejde. Dette overskud anvendes forskelligt afhængig af personlige behov, men mange vælger at spendere en del af overskuddet på personlig udvikling og elementer, der beriger det individuelle liv. Hertil kommer især muligheden for nye og berigende oplevelser, der stimulerer på flere fronter samt elementer, der bare gør hverdagen lidt sjovere.

Noget af det, der for alvor er kommet i søgelyset, er som nævnt de personlige præferencer. Vi har brug for at kunne være dem, vi er, og bruge penge og tid på de ting, der beriger vores liv. Ifølge eksperterne fra Berlingske og TV2 har vi generelt i Danmark et meget højt personligt forbrug, der netop vidner om, at vi prioriterer det, vi godt kan lide og det, som gør os glade.

Vi er europamestre i elektronik-forbrug

Det kan gælde i flere aspekter af livet, men Berlingske forklarer, at danskerne især bruger mange penge på fritiden angående elektronik. Faktisk er vi europamestre i forbrug inden for TV, musik og computer, og vi slår konkurrenterne med mange længder. Den teknologiske udvikling i Danmark er meget høj, og derfor er den øgede digitalisering en nærmest naturlig forlængelse her på de nordlige breddegrader.

Elektronikken bliver især anvendt til personlige udfoldelser, hvad enten det gælder interesse for spil, spænding på spillemaskiner, kommunikation via sociale medier eller afslapning med TV-serier eller film.

En bedre bolig

Et andet område, hvor vi danskere især bruger mange penge, er bolig. I dag er hjemmet ikke blot fire vægge og et tag, der giver ly og beskyttelse, men nærmere et udtryk for de personlige valg. Indretning er blevet populært som aldrig før, og boligen siger for manges vedkommende lige så meget om dens beboere, som deres påklædning eller holdninger gør. Forbedringer af bolig og indretning er nu oftere et udtryk for interesse end nødvendighed.

Oplevelser

Oplevelser af enhver art er også mere attraktive end nogensinde før. Det er ikke et under, at der oftere ligger oplevelsesgaver under juletræet, for med en oplevelse får man en uhåndgribelig ting, der ikke fylder i hjemmet, men som beriger et menneske åndeligt og udvider dets grænser. Oplevelser og personlig udvikling hænger uden tvivl sammen, og tit er oplevelser også med til at knytte personer tættere sammen. Dermed bliver det en socialt berigende aktivitet i tillæg, og det er uanset, om det gælder en rejse til Fjernøsten, et flødebolle-kursus, bridge-walking, ølsmagning eller en tur i spa’en.

Efter oplevelser er det smykker og beklædning, som danskerne bruger flest penge på i deres personlige forbrug.

Vi bruger stadig penge på os selv

Det kan konkluderes, at selv om de seneste tider har været usikre, så er vi danskere ikke holdt op med at bruge penge på os selv. Der er et øget fokus på personlig udvikling og individuelle interesser, og disse plejer vi gerne igennem et øget forbrug.

ANNONCE
Del

Seneste nyt