FinansBureauet

Spar 5.000 kr. her og nu

Om en uge koster et fastforrentet lån med afdrag 5.000 kr. mere end i dag pr. million

Spar 5.000 kr. her og nu
Hver 3. år skifter man obligationsserier i realkreditinstitutterne. Det gør man for at sikre, at man hele tiden kan tilbyde 30-årige lån. I forbindelse med serieskiftet vil kunderne opleve, at kursen på et fastforrentet lån vil falde. Det betyder en større restgæld og dermed en højere ydelse.
 
Om en uge lukker muligheden for at få et fastforrentet lån i de gamle obligationsserier med udløb i 2044. Det betyder, med dagens kurser, at man som boligejere vil få 5.000 kr. mindre udbetalt per lånt mio. kr.  Det er dog stadig muligt at sikre sig et fastforrentet lån til den højere kurs. Til og med mandag udsteder vi nemlig stadig tilbud i de gamle obligationsserier, og med et tilbud i hånden har man købt sig lidt ekstra tid.  Det vil nemlig være muligt at får udbetalt et lån i de gamle obligationsserier frem til den 29. august 2014, og vælger man at indgå en fastkursaftale får man yderligere en måned, her skal lånet nemlig først være udbetalt  senest den 30. september 2014.
 
Da kursen på 3 pct. fastforrentede obligation med afdrag og udløb i 2044 allerede er over kurs 100, kan vi ikke udstede tilbud i den serie. Det betyder, at kunder som ønsker fastforrentede lån, vil få lånet i den afdragsfrie serie, dog selvfølgelig med afdrag. Skulle man så senere i lånets løbetid få behov for afdragsfrihed, vil det være muligt, hvis man ellers opfylder de til den tid gældende regler for afdragsfrihed. Man får således en ekstra fleksibilitet med i sit realkreditlån sammenlignet med, hvis man venter en uge og får lånet i 3 pct. fastforrentede obligation med udløb i 2047.  
 
Ulrikke Ekelund
Cheføkonom, Presse- og Økonomisk Sekretariat
 
BRFkredit a/s
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce