FinansBureauet

Danske kvinder høster de største gevinster på aktiemarkedet

Danske kvinder har siden årets start fået et afkast på 24 procent på deres aktieinvesteringer.

Danske kvinder høster de største gevinster på aktiemarkedet
 
Det har været et særlig godt år på det danske aktiemarked, i hvert fald hvis man er en kvindelig investor. For mens markedet er steget 17 procent siden nytår, er det gennemsnitlige afkast for danske kvinder i samme periode steget hele 24 procent. Altså syv procentpoint mere end markedet og også syv procent mere end mænd, som har fået et afkast, der ligger på niveau med marke-det, der også inkluderer erhvervsinvestorer og professionelle.
- Mænd har flere aktier end kvinder og de aktier, de har, er typisk også mere risikobetonede. Det kan give højere af-kast i perioder, men på den lange bane klarer de sig dårli-gere end kvinder. Samtidig er mænd mere urolige investo-rer end kvinder - de køber og sælger oftere - og det ko-ster på bundlinjen, fordi det giver øgede transaktionsom-kostninger samt øget risiko for at købe og sælge på uhel-dige tidspunkter, siger forbrugerøkonom i Nykredit, Jo-han Juul-Jensen.

Mænd handler tre gange som ofte som kvinder

Af årets aktiehandler, er mere end 80 procent foretaget af mænd. Selv om der er flere mandlige aktieinvestorer svarer det til, at de i gennemsnit har handlet tre gange oftere end kvinderne.
- Høj handelsaktivitet og højt afkast går ikke hånd i hånd. Mænd har ofte en tendens til at overvurdere egne evner og indsigter som investorer. Derfor køber og sælger de aktier of-tere i et forsøg på at ramme kortsigtede udsving. Men det er sjældent en fornuftigt strategi, siger Johan Juul-Jensen.

Det er meget svært at ramme rigtig

Private investorer har en uheldig tendens til at købe på de forker-te tidspunkter i forhold til når markedet stiger og falder. Og selv når det lykkes for private investorer at ramme markedet rigtigt, står gevinsten, ifølge Johan Juul-Jensen, ofte ikke mål med de øgede transaktionsomkostninger. 
 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce