FinansBureauet

Bedste Cognac til prisen

Cognac til kaffen? FinansBureauet kårer de bedste til prisen

Bedste Cognac til prisen
Cognac findes ofte frem ved festlige lejligheder, såsom jul. Og da denne står for døren, satte FinansBureauet sig for at teste et bredt udvalg af dem, man finder på det danske marked.
 
Cognacmarkedet domineres af nogle få meget store spillere, med høj grad af kommercialisering. Men der findes også en række mindre, men meget entusiastiske og ambitiøse producenter, som tør udfordre giganterne. Og blandt sidstnævnte finder vi vinderen af FinansBureauets test. Paul Giraud hedder producenten, og Cognac`en hedder Vieille Réserve og koster 599 kr. hos Skjold Burne Vin.    

Hos Paul Giraud håndplukkes druerne stadig, og alle Cognacs fra hans hånd lagres betydeligt længere end lovens minimumskrav. Og som noget forholdsvist unikt, så blander de fleste af hans Cognacs ikke årgangene, men tages fra samme årgang. Cognac`en kommer fra underområdet Grande Champagne (hvilket giver ret til titlen Premier Cru de Cognac). Vindervinen er lagret i 25 år, og da det netop er ved lagring, at Cognac`ens kvaliteter for alvor træder frem, er det et vigtigt parameter. Cognac vinder rigtig meget ved lagring og bliver først rigtig spændende med et vist antal år på bagen.   

Paul Giraud Vieille Réserve er et lille mesterværk og en perfekt kombination af kraft og elegance, med meget mere sjæl og charme end mangen en Cognac i flotte flasker fra de store huse. Æble og blomme i næsen, og subtile honning og nødetoner i smagen, som munder ud marcipanpræget eftersmag, der bliver hængende i adskillige minutter. En fremragende Cognac.   
 
Testvinder
Paul Giraud Vieille Réserve
******
Forhandler: Skjold Burne Vin
Pris: 599 kr.
 
 
Andre anbefalede Cognac`er : 
 
Tesseron Lot No 76
*****
Forhandler: HJ Hansen/Vinspecialisten
Pris: 799 kr.
Kommentar: Fremragende Grande Champagne Cognac fra en mindre producent med ferskner og mandler i næsen, nødder, honning og karamel i smagen. Utrolig kompleks og aromatisk Folle Blanc baseret Cognac i allerhøjeste kvalitet.
 
 Camus Ile de Ré
*****
Forhandler: Skjold Burne Vin
Pris: 399 kr.
Kommentar: En meget atypisk Cognac i næsten Whisky agtig stil med mineralsk præg. Et spændende alternativ - og (hvis man ikke siger det til nogen) formentlig også ganske velegnet til drinks. Læs mere om Camus Ile de Ré her.
 
Francois Voyer Napoleon Cognac
******
Forhandler: Vinslottet
Pris: 450 kr.
Kommentar: Endnu en Cognac fra Grande Champagne distriktet fra en mindre producent. Og endnu et eksempel på, at man her ofte får rigtig meget value for money. Cognac`en har den efterhånden forholdsvis sjældent anvendte Napoléon betegnelse, som kræver minimum 6 års lagring. Francois Voyers Napoléon er dog lagret mellem 15 og 20 år, og det fornemmes. En blød rund og indsmigrende Cognac med toner af ristede nødder, vanilje og revet appelsinskal. En stor oplevelse.
 
Francois Voyer VSOP
*****
Forhandler: Vinslottet
Pris: 350 kr.
Kommentar: Flot veludviklet Cognac trods dens VSOP titel (er dog lagret 6 år mere end lovens minimumskrav). Florale toner i næsen, nødder, karamel og fersken i smagen. En flot VSOP.
 
 
FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:
 
Stjerner         Vurdering
******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen          
*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen
****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen
Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.
 
Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce