Cognac fra Atlanterhavets klippeskrænt
Ny cognac fra Camus lagres så tæt på Atlanterhavet som muligt
Cognac er en verden fuld af traditioner, og nytænkning hører absolut til sjældenhederne. Men blandt nytænkerne finder man det femtestørste Cognac hus Camus (og det eneste af de fem største Cognac huse der stadig er familieejet). Camus er blandt andet kendt for at satse intensivt på Borderies området, hvor andre huse typisk satser på Grande og Petite Champagne områderne, hvilket gør deres Cognacs mere krydrede og florale end de fleste andres. Men deres seneste tiltag tager udspring i et helt andet område, nemlig Bois Ordinaires, der også omfatter en lille ø i Atlanterhavet ved navn Ile de Re. En ø som er en del af Cognac appellationen, og som Camus har eneret på at sælge cognac fra. Det har Camus udnyttet til at producere en serie af nogle helt specielle cognactyper der udnytter øens meget specielle mikroklima. Det gælder ikke mindst Camus Ile de Ré Cliffside Cellar, idet denne cognac lagres på fade der er så tæt på Atlanterhavet som overhovedet muligt - deraf navnet - og dermed også har den størst mulige påvirkning fra havet.
FinansBureauets Nyhedsmagasin har prøvesmagt Camus Ile de Ré Cliffside Cellar og kan bekræfte at det er en ganske unik og fortryllende Cognac. Den er blød og indsmigrende med såvel salte som søde toner, og en lang intensiv eftersmag, og befinder sig stilmæssigt set reelt i grænselandet mellem Whisky og Cognac. Den forhandles herhjemme af Skjold Burne og koster 699 kroner.