FinansBureauet

Virksomheder: Sådan kan I holde udgiften til strøm nede

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Vi bruger strøm til alt, og det har - især i de senere år, hvor vi har oplevet rekordhøje kilowatt-priser - ikke været billigt. Der er dog rigtig mange penge at spare på elregningen, hvis din virksomhed lærer de bedste spare-fif at kende. Ofte er der kun tale om små ændringer, som kan have en stor effekt på virksomhedens bundlinje. Her guider vi jer til, hvordan I bedst griber det an.

Derfor stiger elpriserne

Der er flere grunde til, at elpriserne er steget. Det skyldes blandt andet vejrforholdene, hvor det har blæst mindre, hvilket er lig med en mindre produktion af vindenergi. Hvis der er behov for at spare i virksomheden, nu hvor elpriserne er høje, kan det være en mulighed at overveje følgende:

  • Vælg en varmepumpe
  • God isolering
  • Tjek miljømærket
  • Flyt elforbrug til de billige timer
  • Drop standby
  • Pas på det varme vand
ANNONCE

Køb en varmepumpe
Opvarmning er en stor strømsluger. En moderne løsning er varmepumpen, som er langt billigere i drift og sørger for et bedre indeklima. I nogle tilfælde kan den betyde besparelser på mange tusinde kroner på elregningen.

God isolering
I forlængelse af at en varmepumpe kan reducere elforbruget og dermed strømregningen, bør I sikre, at isoleringen i jeres bygninger er tilstrækkelig. Med en velfungerende isolering vil bebyggelsen bedre kunne holde på varmen, og dermed risikerer I ikke, at fyre for gråspurvene.

Se på miljømærket
Når der skal indkøbes nye elektroniske produkter, er det vigtigt at tage et godt kig på miljømærket og miljø-klassificeringen. Gå efter de grønne A+++ løsninger i stedet for de rødere klasser, da det vil føre til et lavere energiforbrug. Det gælder for køleskabe såvel som frysere, opvaskemaskiner, vaskemaskiner, printere med videre.

Flyt elforbrug til de billige timer
Strømmen er grønnest og billigst om natten, hvor der ikke er lige så meget efterspørgsel på den som i de timer, hvor alle er oppe. Derfor kan det godt betale sig at flytte det elforbrug som er muligt at flytte, til de "billige" timer mellem kl. 21.00 - 06.00. Det kan være, at I kan køre opvaskemaskinen i de sene timer, lade elbilerne op eller lignende.

Sluk for det, der ikke er i brug
Alle tændte apparater bruger strøm – også på standby. Hvis computere, printere, tv med videre ikke er i brug, så bør de slukkes. En enkelt maskine på standby bruger ikke meget strøm, men hvis I har mange, vil der være en betydelig besparelse ved at slukke dem helt, når de ikke bruges.

Spar på vandet
Vand er dyrt i sig selv, og varmt vand er endnu dyrere. Sørg derfor for at vaske med nøjagtig den vandmængde, der er behov for i vaske- og opvaskemaskinen, og vask ved så lave grader som muligt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE