FinansBureauet

Vi vil have større boliger

Ifølge en ny analyse fra Spar Nord er antallet er boliger på plus 175 kvadratmeter steget med hele 15 procent siden starten af 10’erne. Alt imens er antallet af boliger på under 50 kvadratmeter til trods for adskillige år med en rekordtravl byggebranche blot steget med 0,2 procent.

Noget kan tyde på, at vi danskere er blevet ekstra glade for at kunne brede os i eget hjem. Siden 2010 er der blevet mere end 34.000 flere boliger i hele landet, og her er det særligt de større hjem, der er blevet flere af. Det fremgår af en ny analyse fra Spar Nord, som har bearbejdet aktuelle tal fra Danmarks Statistik

Ifølge analysen er der faktisk blevet markant flere af de større boliger, nærmere bestemt 18.757 boliger mellem 150-174 kvadratmeter og hele 42.303 boliger på 175 kvadratmeter eller over. Det svarer til en stigning på 7,5 procent og 15 procent af henholdsvis de næststørste og de største boliger.

- Til sammenligning er antallet af boliger i Danmark siden 2010 blot steget med 1,3 procent, så der er tale om en ret tydelig tendens til, at danskerne i stigende grad ønsker større hjem. Udviklingen mod flere større hjem er endda sket parallelt med, at kvadratmeterpriserne generelt har været stigende, fortæller cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm, og fortsætter:

- Det er muliggjort af, at de sidste seks års fremgang i dansk økonomi har styrket danskernes privatøkonomi og købekraft på flere måder. Blandt andet har den markant positive udvikling i beskæftigelsen været afgørende for, at danskerne har råd til flere kvadratmeter. En fremgang i beskæftigelsen på 225.000 har givet danskerne markant flere penge mellem hænderne, hvilket sammen med svag inflation har medført en positiv udvikling i reallønnen. Den lave inflation har samtidig medført historisk lave renter, hvilket kombineret med afdragsfrihed har betydet, at man i dag har råd til flere kvadratmeter end i starten af 10’erne.

Udviklingen i antallet af landets mindste boliger har alt imens nærmest ligget helt stille. I dag er der således kun sølle 377 flere boliger under 50 kvadratmeter end i 2010 svarende til en beskeden stigning på blot 0,2 procent.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce