FinansBureauet

Vi vil have altan i lejeboligen

En altan og veludnyttede boligkvadratmeter betyder mest for vores opfattelse af en god bolig. Det viser ny undersøgelse fra BoligPortal.dk.

Vi vil have altan i lejeboligen

Den perfekte lejebolig kommer i mange varianter. Men en undersøgelse, som BoligPortal.dk har foretaget blandt mere end 2.200 af sidens brugere i København og Aarhus, viser også, at de boligsøgende i de to byer er ret enige om, hvad en god bolig indeholder. 

- Boligen må meget gerne have altan, og så er det meget vigtigt for de boligsøgende, at boligens kvadratmeter er optimalt udnyttet. For to ud af fem spiller det en vigtig rolle, at boligen har lave energiomkostninger, siger Henrik Løvig, der er adm. direktør i BoligPortal.dk. 

Han fortæller videre, at særligt altanen er populær blandt de boligsøgende, hvor tre ud af fem peger på altanen som et element, der meget gerne så som en del af deres bolig. 

Unge vil bo centralt
Undersøgelsen viser også, at den optimale bolig for de boligsøgende, der ofte også er unge mennesker, er en toværelses lejlighed på mellem 45-60 m2 med en maksimal husleje på 7.000 kr., meget gerne lavere. 22 procent af de adspurgte i Aarhus svarer, at de maksimalt ønsker at betale 4.000 kr., i København er det tilsvarende tal 16 procent. 

Den forhåbning matcher dog ikke helt de boliger, der både bygges og moderniseres i de største byer. Dyre byggegrunde er blandt årsagerne til, at priserne på nybyggede boliger ryger i vejret. 

- Det er i sig selv meget positivt, at der moderniseres og bygges nyt. Begge dele er nødvendigt. Men ser man på nogle af de nyeste projektbyggerier, er der et stykke fra de boligsøgendes og tilflytternes ønsker, til de omkostninger der er forbundet med de nye byggerier. Derfor er huslejen ofte højere, end de boligsøgende reelt ønsker at betale, siger Henrik Løvig. 

Indkøb og grønne områder
Når det kommer til omgivelserne, vil de boligsøgende meget gerne bo i nærheden af både indkøb og grønne arealer. I både København og Aarhus er disse de vigtigste kendetegn for et attraktivt område at bo i. 

Først som det tredjevigtigste kommer nærhed til centrum, og som de fjerdevigtigste kendetegn, at området skal være trygt og sikkert at færdes i på alle tider af døgnet. 

Fakta:
BoligPortal.dk har spurgt 2.258 boligsøgende i København og Aarhus om deres boligpræferencer.
Henholdsvis 72 procent (København) og 64 procent (Aarhus) vil foretrække en lejlighed.
Tre ud af fem adspurgte vil meget gerne have altan i lejeboligen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce