FinansBureauet

Vi mister børnetøj for millioner

Børneinstitutionerne drukner i glemt børnetøj, og har ofte flere kasser stående fremme med tøj, i håb om at der kan findes de korrekte ejermænd til noget af tøjet. Dette er sjældent tilfældet, fordi det kan være en umulighed at kende forskel på ungernes tøj, når der ikke står navn i tøjet.

Dette har fået analysebureauet Webpol til at foretage en analyse af, hvor meget tøj forældre glemmer i daginstitutionerne, skolerne og ved fritidsaktiviteterne – hvilket løbet op i et større millionbeløb. Analysen, som er blevet udarbejdet på baggrund af 1022 testpersoner, viser at de danske børnefamilier til sammen mister børnetøj for 452 millioner kroner om året. I forhold til at der er 773.000 børnefamilier i Danmark, svarer dette beløb til en gennemsnitslig børnefamilie i snit mister tøj for 585 kroner pr. år. Det er primært i daginstitutionerne, at det glemte tøj ophobes – her mistes hele 50 % af alle glemte tøjdele. Dernæst ligger landets skoler, hvor børnefamilierne mister 38 % af det glemte børnetøj.
 

Vær taktisk og undgå at smide penge ud af vinduet

Ifølge analysebureauet er det 74 % af alle danske børnefamilier, som det seneste år har mistet mindst et stykke tøj i daginstitutionen eller på skolen. Men hvordan undgår man at blive en del af denne statistik? Meldingen er klar fra landets daginstitutioner, som dagligt kæmper en kamp med at holder styr på børnenes unavngivne tøj, og derfor opfordrer forældrene til at få markeret børnetøjet med navn og telefonnummer. Der findes mange gode løsninger til billige penge, som i længden vil kunne spare en børnefamilie en masse unødig køb af børnetøj, fordi tøjet forsvinder.


Der findes masser af muligheder, for at få permanent opmærkning af tøjets ejermand. Der findes blandt andet et hav af muligheder indenfor strygemærker til tøj, som i bund og grund er en rigtig nem måde for forældre at få markeret navn og telefonnummer i børnetøjet på. Det nemme ved strygemærker til tøj er netop, at strygemærkerne blot skal stryges i tøjet og derefter har man en permanent løsning for at undgå tøjspild. Strygemærkerne kan designes efter eget ønske, og man kan tilmed sætte et lille logo eller en lille figur i strygemærket, for at gøre det nemmere for børnene, at finde deres eget tøj.

Udover strygemærker, findes der også mange andre muligheder til at markerer børnenes tøj med navn. Den billige udgave er at købe en tekstil tusch, der ligesom strygemærkerne er et permanent og holdbart valt til navnemarkering.

Udover at de danske børnefamilier mister tøj for mange millioner om året, viser analysen fra analysebureaet Webpol ydermere, at børnefamilierne bruger en god del af de økonomiske ressourcer på tøj til de små poder. Hele 26 % af alle testpersonerne svarede at de bruger mellem fem og ti tusinde kroner på børnetøj om året, hvoraf 5 % af disse udelukkende køber mærketøj til deres børn, såsom tøj af mærket LEGO eller Hollie. For denne del af befolkningen er der især en god grund til at investere i nogle strygemærker eller anden markering med navn og telefonnummer i børnetøjet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce