FinansBureauet

Verdenspremiere: Alfa Romeo Stelvio

Ved årets Los Angeles Motor Show præsenterer den italienske bilproducent Alfa Romeo sin første SUV i mærkets stolte historie. Modellen hedder Stelvio, opkaldt efter bjergpasset i alperne. Her vises topmodellen Stelvio Quadrifoglio med 2,9 liters V6-motor, 510 hk og Q4 firehjulstræk, som på bedste vis kombinerer ultimative præstationer med det smukkeste italienske design.

Der har længe hersket rygter om en SUV fra Alfa Romeo, og nu kan det endelig bekræftes: Alfa Romeo lancerer – i forbindelse med Los Angeles Motor Show – SUV’en Stelvio, som er den italienske bilproducents første SUV i mærkets mere end 100 årige historie.    

Alfa Romeo Stelvio tager udgangspunkt i samme platform som den anmelderroste Giulia, der for alvor markerede mærkets genkomst. Den nye SUV kommer med enten bag- eller firehjulstræk afhængigt af versionen, når den kommer til salg i 2017. I Los Angeles er det den ekstreme topmodel Stelvio Quadrifoglio med 2,9 liters V6-motor og 510 hk som vises.

Stelvio placerer sig i segmentet af mellemstørrelses SUV’er og bærer tydeligt præg af Alfa Romeos velkendte sportslige udtryk, præstationer i top samt teknologi og teknisk udstyr, der er blandt det bedste i denne klasse. Modellen er opkaldt efter det højeste bjergpas i Italien, og den er udviklet af Alfa Romeos ingeniører i bilmekkaet Modena. Stelvio skal produceres sammen med Giulia på Alfa Romeos high-tech fabrik i Cassino nær Rom.

Dynamisk, kompakt og velkørende

Som blot få bilproducenter formår, har Alfa Romeo skabt Stelvio på en måde, så den designmæssige arv går hånd i hånd med dynamiske køreegenskaber og ydre elegance. Ser man på dimensionerne, vidner de om en rummelig, men samtidig kompakt SUV. Stelvio har således en længde på 468 cm, en højde på 165 cm samt en bredde på 216 cm.

Bilens elegante og kompakte ydre bekræftes, når man betragter den fra siden. Fra front til bagende har linjerne et skarpt formsprog, og bagerst ender de i bagklappen, som med en skarp hældning og en elegant spoiler giver maksimal aerodynamik. 

Indvendig har den nye Stelvio også et yderst sportsligt udtryk, som dog samtidig er stilrent og enkelt. Interiøret er designet med fokus på føreren, hvilket også ses ved grupperingen af alle kontakter omkring rattet. Her er en førerplads som er designet til at kunne passe til alle kørselsforhold og enhver kørestil.

Udover den ekstreme Quadrifoglio-version med den kraftfulde V6-motor, som er inspireret af Ferrari teknologi, vil Alfa Romeo Stelvio kunne fås med flere forskellige motorvarianter. Heriblandt en firecylindret 2 liters turbo benzinmotor, der yder 280 hk og har et drejningsmoment på hele 400 Nm tilgængeligt allerede fra 2.250 omdr./min. Den kommer med otte-trins automatgear.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce