FinansBureauet

Væsentlig flere lejligheder til salg i København: Se udviklingen her

Boligsidens nye udbudstal for primo oktober viser, at der er flere ejerlejligheder til salg end i sidste måned. I København, hvor markedet for lejligheder er størst, er den seneste måneds stigning i lejlighedsudbuddet det næsthøjeste målt i Boligsidens historie. Se udviklingen for landets storbykommuner her.

7.588. Så mange ejerlejligheder er der aktuelt til salg på landsplan, viser Boligsidens nye udbudstal for primo oktober.

Dermed er udbuddet af lejligheder steget med 9,1 procent i løbet af den seneste måned.

Og retter vi blikket mod knudepunktet for lejlighedsmarkedet, nemlig København, er den seneste måneds stigning i lejlighedsudbuddet særlig mærkbar.

Her er der nemlig kommet 19 procent flere lejligheder til salg fra primo september til primo oktober, sådan at der nu er 1.938 ejerlejligheder til salg i hovedstaden.

Det svarer til, at der alene i Københavns Kommune er kommet 309 flere ejerlejligheder for køberne at vælge imellem i løbet af den seneste måned.

Det er den næststørste, månedlige stigning i lejlighedsudbuddet for Københavns Kommune målt i Boligsidens statistikker, som strækker sig tilbage til 2011. 

Også i nabokommunen Frederiksberg, hvor der tilmed er et stort marked for ejerlejligheder, er den seneste måneds stigning på et højt niveau – hele 26,9 procent.

Den seneste måneds stigning i lejlighedsudbuddet er således væsentlig større i hovedstadsområdet sammenlignet med landets øvrige storbykommuner, som kan ses i tabellen nedenfor.

”Vi har før set et stigende udbud i takt med, at vi kommer længere ind i efteråret. Den seneste måneds stigning er dog større sammenlignet med tidligere år – særligt i hovedstadsområdet, hvor lejlighedsudbuddet er steget betydeligt,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”En del af forklaringen kan være, at boligejerne siden sidste måned har fået mulighed for at se deres foreløbige ejendomsvurderinger for 2022. Flere lejlighedsejere i hovedstadsområdet har formentlig fået en noget højere ejendomsvurdering, end de har været vant til. Og det kan i nogle tilfælde have givet anledning til at fremskynde et boligsalg før årsskiftet, når det nye boligskatteregler træder i kraft.”

Se udviklingen i lejlighedsudbuddet i storbykommunerne her:

Kommune

Antal til salg primo oktober 2023

Månedlige ændring

Årlige ændring

Aalborg

545

-0,2%

11,2%

Aarhus

911

5,4%

2,5%

Frederiksberg

278

26,9%

-15,2%

København

1.938

19,0%

-16,3%

Odense

307

6,6%

6,2%

Hele landet

7.588

9,1%

-5,6%

Tabellen viser antallet af lejligheder til salg i primo oktober 2023 i landets fire største bykommuner samt Frederiksberg Kommune. Dertil fremgår den procentuelle stigning, når dette sammenlignes med hhv. primo september 2023 (månedlige ændring) og primo oktober 2023 (årlige ændring). Kilde: Boligsiden

Stor stigning i et lavt udbud

Selv om der er tale om en forholdsvis stor stigning i lejlighedsudbuddet i løbet af den seneste måned – både på landsplan og særligt i hovedstadsområdet - så er der fortsat tale om et lavt udbud i historisk perspektiv.

Eksempelvis er det landsdækkende udbud af lejligheder aktuelt 5,6 procent lavere, end det var på samme tidspunkt sidste år. Og i Københavns Kommune 16,3 procent lavere end sidste år.

”Der er med andre ord ikke tale om et overvældende stort udbud af lejligheder på nuværende tidspunkt. Tvært imod har køberne færre lejligheder at vælge imellem end for et år siden – som i øvrigt også var på et lavt niveau, hvis vi sammenligner med tiden før eksempelvis coronaårene,” siger Birgit Daetz.

”Men der tyder på at være en stor interesse for at købe lejlighed netop nu, og derfor kan der altså være gode muligheder for at få lejligheden solgt i det aktuelt lave udbud,” tilføjer hun.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce