FinansBureauet

Undgå typiske iværksætter fejl

Som iværksætter er det fantastisk at se sin drøm spire og blive større og større, men det kan også være hårdt arbejde, som både kan presse dig økonomisk i starten men også presse dig i antallet af arbejdstimer som virksomheden kan kræve af dig for at vokse, men det er det hele værd når du kan mærke at alt dit hårde arbejde har båret frugt, der kommer dog nogle problemstillinger som langt de fleste vil opleve på vejen. Du kan læse mere om hvordan du kommer bedst gennem disse problemstillinger.

Vær ikke bange for at dele arbejdet med andre

Mange ny iværksættere starter, ved at de opfinder et nyt produkt der kan dække en forespørgsel fra markedet, og brænder ofte for at deres produkt skal ud på markedet, og hvis du kan nikke anerkendende til dette, er du nok af samme støbning. Langt de fleste iværksætter er ekstrem gode til det de gør, og har en helt speciel kærlighed til deres produkt. 

For rigtig mange iværksættere bliver det svært at være lige god til alt i virksomheden, og det kan forringe kvaliteten af din virksomhed, hvis du prøver at have for mange forskellige hatte på. Det er derfor en rigtig god idé at sørge for at ansætte eller udliciterer opgaver som du ikke er ekspert i, det kan f.eks. være til AdHoc Translations i forbindelse med oversættelser til internationalisering af din virksomhed. Du kan ofte ende med at bruge alt for meget tid på de opgaver som du er passioneret omkring, og andre opgaver bliver derfor ofte negligeret. Når du ansætter andre i virksomheden eller udliciterer opgaverne, har du mulighed for at fokusere på det du er ekspert i og det kan derfor betyde meget større kvalitet i alt hvad din virksomhed gør, både produkt, service og meget mere.

Hav styr på økonomien

Det er langt fra alle iværksættere der er ekspert i regnskabsføring og økonomi, og der er ofte mange tilfælde på iværksættere som laver fejl i deres regnskab. Fejl i regnskabet kan ofte komme til at komme til at koste din virksomhed i tid og penge, så hvis du ikke er ekspert i regnskabsføring, bør du også søge ekstern hjælp til regnskabsføringen i virksomheden.

Der vil også altid være det store spørgsmål om finansiering, som ikke altid hænger på træerne for helt nye virksomheder og iværksættere. Der er mange steder du kan skaffe finansiering, det kan være internt ved at selv skyde flere penge i virksomheden, men du kan også skaffe ekstern finansiering til virksomheden. Ekstern finansiering er ofte det der bliver talt om når der snakkes om finansiering. Ekstern finansiering kommer ofte i form af enten lån, eller ved at lave en aftale med en investor. Det er dog langt fra alle iværksættere der finder det interessant at skulle indgå en aftale med en investor om at afgive en del af deres hjertebarn for til gengæld at modtage en stor pose penge til at videreudvikle virksomheden, enten på internationalt plan eller udvikling af nye produkter.

Det er ikke sikkert du har mulighed for, at du selv skyder flere penge i virksomheden, og det er derfor meget relevant for dig at overveje muligheden for at optage lån til finansiering af opstart eller videreudvikling af din virksomhed. Når du skal undersøge hvilke lån der er billigst for dig, er det en god idé at sammenligne flere lånetilbud så du er sikker på at du vælger det korrekte lån. Du kan læse meget mere om lån her.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt