FinansBureauet

Undgå svindlere og fælder i boligsøgningen

Akutbolig.dk opfordrer kommende studerende til at være varsomme, da vejen til boligen kan være fyldt med faldgruber.

Boligjagten er for alvor skudt i gang for de kommende studerende der i fredags blev tilbudt optagelse på studie. Tusindvis af unge søger derfor med lys og lygte efter et hjem, da studiestart lurer om hjørnet.

Svindlere udnytter desperate studerende

Perioden mellem at de studerende får svar på studieoptag og selve studiestarten er årets mest hektiske periode på lejeboligmarkedet grundet den pludseligt øgede efterspørgsel. Denne undtagelsestilstand udnyttes af svindlere, der bliver mere kreative i sine forsøg på at narre penge ud af boligsøgende unge. 

Der er overordnet to former for svindel på lejeboligmarkedet. Den form for svindel der er lettest at spotte, er de svindlere som opretter falske annoncer for boliger der ikke eksisterer. Langt mindre gennemskueligt er det dog, hvis svindleren udgiver sig for at være udlejer eller ejer af boligen. Begge former for svindel kræver at boligsøgende er på dupperne - særligt hvis det er første gang man flytter i en lejebolig.

Spot svindlerne

Boligsøgende kan sikre sig bedst muligt mod alle typer af boligsvindel ved at følge disse hurtige fem råd.

  1. Vær på vagt over for billige boliger. Hvis boligen virker for god til at være sand, er der stor risiko for at dette er tilfældet. Pas derfor på med at blive fristet af de ekstraordinært billige lejemål
  2. Få en fremvisning. Bed altid om at få en fremvisning af lejemål, så du har mulighed for at møde udlejer personligt og samtidigt sikre at lejemålet eksisterer.
  3. Ejer udlejer boligen? Tjek altid om udlejer står som ejer af boligen. Ejeren af boligen kan slås op i offentlige registre såsom Boligejer.dk. Bed også gerne udlejer om at vise identifikation ved fremvisning, så du kan sikre, at udlejeren er den han udgiver sig for at være.
  4. Betal aldrig før underskriften er i hus. Overfør aldrig penge til udlejeren før du har en underskrevet lejekontrakt og har set nøglerne.
  5. Lav kun betalinger der kan spores. Betalinger kontakt eller via MobilePay kan ikke spores. Derfor bør du altid betale husleje, forudbetalt husleje eller depositum via bankoverførsel. Betal dog aldrig til en udenlandsk konto via Western Union eller lignende.

Boligportalerne bærer et ansvar

Jo større indsats og ansvar boligportalerne tager for at komme problemet til livs, jo færre svindlere vil forsøge at udnytte situationen. Daniel Juhl, adm. direktør for Akutbolig.dk, mener derfor at boligportalerne har et ansvar for at komme problemet til livs:

“Omfanget af svindel er direkte proportionalt med boligportalernes indsats på området. Derfor bliver hvert enkelt lejemål på Akutbolig.dk gennemtjekket og sikkerhedsgodkendt manuelt, så vi sikrer annoncernes validitet.”

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce