FinansBureauet

Undgå monsterbøder på kør selv-ferien

Undgå monsterbøder på kør selv-ferien

Kontant afregning med politiet i Tyskland, monsterbøder i Storbritannien og oversete zonebøder i Tyskland, Frankrig og Italien. Se her hvad du skal være opmærksom på kør selv-ferien.


Kør stille og roligt som du ellers ville gøre herhjemme, og sæt dig gerne ind i lokale trafikregler, så du er opmærksom på særlove i det område, du skal til.

Sådan må rådet lyde til de godt 1 mio. danske bilister, der henover sommeren kører ud i Europa på bilferie. Langt de fleste bøder kan nemlig undgås ved at holde sig inden for de basale krav i trafikloven, som vi kender det hjemmefra.

Promillekørsel op til 42.000 kr.
”I stort set hele Europa er det forbudt at tale i håndholdt mobiltelefon, køre uden sele, køre spirituspåvirket og markant hurtigere end loven tillader. Det giver sig selv. Men det er altid en god idé at tjekke trafikloven i de lande, man passerer, før afgang, fordi enkelte af landene har mere strikse regler end herhjemme. F.eks. har Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet og Rumænien indført en promillegrænse på 0,0. Har man drukket, risikerer man i Ungarn en bøde på op til 965 euro eller omkring 7.000 kr. I Storbritannien er bøden for spirituskørsel op til 5.700 euro eller 42.750 kr.,” fortæller adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Hold øje med farten
Omkring hver tredje dansker, der kører udenlands, rejser via Tyskland, og her gælder andre regler for sammenfletning på motorvej end i Danmark. Samtidig bør man være opmærksom på, at det langt fra er alle steder, at man selv bestemmer trykket på gaspedalen.

Bliver man involveret i et trafikuheld med en fart over de anbefalede 130 km/t, så er man juridisk forpligtet som fører af bilen til at bevise, at den forhøjede hastighed ikke har været medvirkende årsag til uheldet. Politiet har desuden ret til på stedet at indkassere beløb på mere end 35 euro, som udlæg for højere bøder.

Stadig flere trafikzoner
Endelig skal man holde øje med det voksende antal zoneforbud rundt om i Europa. Både Tyskland, Frankrig og Italien har miljøzoner, og i Italien er der også ZTL-zoner, hvor man ikke må køre ind uden mærke.

”Skal man til en tysk storby, bør man få et tysk miljømærke. Det kan man købe i Applus Bilsyns 140 synshaller eller i vores online shop. Bøden for ikke at køre med et påkrævet miljømærke er 80 euro. Går turen til Frankrig, bør man være opmærksom på de nye Crit’Air-zoner, der indtil videre findes i fem byer, bl.a. Paris og Lyon. Mærkerne skal købes på de franske trafikmyndigheders egen hjemmeside og kan hverken købes herhjemme eller i Frankrig. Bestillingstiden er op til 30 dage. Overskridelse af de italienske ZTL-zoner, der begrænser trafikken i større byer, honoreres med en bøde på 65 euro. Så kort og godt undgå dem,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Fakta: 20 % rabat på tyske miljømærker i juni
Ca. 70 tyske byer har indført miljøzoner, hvor kun biler med et grønt miljøzonemærke (Umweltplakette) må køre ind. Mærket bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldige i bilens levetid. Et miljømærke koster normalt 165 kr. i webshoppen på Applusbilsyn.dk, men i juni 132 kr.

Billedtekst:
Det tyske politi har ret til på stedet at indkassere beløb på mere end 35 euro, som udlæg for højere bøder.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce