FinansBureauet

Undgå at skulle betale penge tilbage i skat

Vil du sikre dig, at du kommer til at betale den rigtige skat til næste år, så er det en god idé at tjekke, om dine oplysninger er korrekte. Skat har nemlig gjort forskudsopgørelsen for 2019 klar. Det skriver Spar Nord

Nogen oplever at have indbetalt for lidt eller for meget til Skat i løbet af året, og for dem, der har indbetalt for meget, er det klart mere glædeligt, end for dem, der har indbetalt for lidt. De står nemlig til at skulle tilbagebetale penge, og det kan godt gøre ondt på pengepungen.

For at stille dig bedst, offentliggør Skat derfor forskudsopgørelsen i november, så du har mulighed for at se de tal, som SKAT har indberegnet til at gælde for dig i 2019. Tallene dækker blandt andet over din indkomst, fradrag og transport. Hvis det hele ser rigtigt ud, behøver du ikke at foretage dig yderligere. Mener du tværtimod, at beregningerne er forkerte, skal du selv sørge for at ændrer dem. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal sætte din indkomst for højt eller for lavt, så kan et godt råd være:

  • Modtager du i gennemsnit 368.000 kroner eller mindre i løn i 2019 (inden AM-bidrag), så sæt hellere indkomsten lidt for lavt end for højt af hensyn til beskæftigelsesfradraget.
  • Modtager du i gennemsnit mellem 368.000 kroner og 558.000 kroner i løn (inden AM-bidrag), så har det umiddelbart ikke nogen betydning, om du rammer lidt over eller lidt under.
  • Modtager du derimod i gennemsnit over 558.000 kroner (inden AM-bidrag), skal du betale topskat. Og her skal du være særlig opmærksom på at ramme så rigtigt som muligt. Hvis du er i tvivl, om du rammer lige over eller under topskatten, er det bedst at sætte indkomsten lige over.

Hertil er det vigtigt, at du er opmærksom på rigtigheden i oplysningerne i din forskudsopgørelse, hvis du inden for det seneste år har oplevet ændringer i forhold til din privatøkonomi. Har du eksempelvis oplevet ændringer i din løn, din beskæftigelse eller civilstand kan der være oplysninger, der skal opdateres, ligesom forhold som kørselsfradrag og renteudgifter er værd at dobbelttjekke.

Du kan se din forskudsopgørelse for 2019 i din skattemappe på Skats hjemmeside. Har du spørgsmål vedrørende din forskudsopgørelse, kan du rette henvendelse til SKAT på telefon 7222 2828.

Kilde: Spar Nord

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE