FinansBureauet

Undgå at din tidligere svigersøn eller -datter løber med arven

Ifølge tal fra Danmarks Statistik ender cirka halvdelen af alle ægteskaber i Danmark med skilsmisse. Derfor giver det god mening at lade arven efter dig være særeje. Det skriver Advodan

Undgå at din tidligere svigersøn eller -datter løber med arven

Overvej at gøre arven til særeje

I Danmark har vi formuefællesskab, og det betyder, at der skal foretages en bodeling, når et par bliver skilt. Ved bodelingen skal de to tidligere ægtefæller dele hele deres formue med den anden part. Dit barn skal altså som udgangspunkt dele en eventuel arv efter dig med sin tidligere ægtefælle, hvis ægteskabet en dag går i stykker. Du risikerer med andre ord, at din tidligere svigersøn eller –datter løber med halvdelen af arven.

- Hvis du vil sikre dig, at dit barn beholder hele arven efter en skilsmisse, skal du gøre arven efter dig til særeje, siger Bodil H. Ravn, der er advokat hos ADVODAN Vejen og specialist inden for dødsbo, arv og testamenter.


Pas på din arv

Selvom dine forældre har bestemt, at du skal have særeje over arven, kan du stadig risikere at skulle dele den med din ægtefælle, hvis du ikke sørger for at holde den adskilt fra resten af din formue.

- Mit råd er, at du opretter en særskilt konto til arven, som udelukkende indeholder penge fra arven. Hvis du anskaffer dig større ting for din arv, eksempelvis en bil eller designermøbler, skal pengene helst kunne spores tilbage til kontoen, så der ikke opstår tvivl om, hvorvidt pengene kommer fra særejet, forklarer advokaten og tilføjer

- Det er en god idé at skrive ned, hvad særejet er brugt til, mens man er gode venner, så der ikke kommer diskussion om det efterfølgende.

Hvis dine forældre ikke har gjort arven til dit særeje, kan du og din ægtefælle i stedet vælge at lave en ægtepagt selv, hvor I aftaler, at I hver især skal beholde jeres individuelle arv, hvis I en dag går fra hinanden. Det er vigtigt, at I husker at få ægtepagten tinglyst, da den ellers ikke er gyldig.

- Jeg anbefaler altid, at man får hjælp fra en advokat til at udarbejde ægtepagten, da mange ægtepagter bliver tilsidesat, fordi de ikke er skrevet korrekt, lyder det afslutningsvist fra Bodil H. Ravn.

 

Del