FinansBureauet

Udsigt til erstatning hvis du snubler i julesnapsen

Firmajulefrokosterne står for døren, og hvis du skulle være så uheldig, at årets fest med kollegaerne må afbrydes for en tur på skadestuen, kan du muligvis se frem til erstatning. Det fortæller Advodan

Udsigt til erstatning hvis du snubler i julesnapsen

Julefrokosten er en fast bestanddel af mange danske arbejdspladser, og selvom der ikke er tale om arbejde i ordets traditionelle forstand, vil du sandsynligvis være dækket af din arbejdsgivers forsikring under festlighederne.

En skade til firmajulefrokosten er en arbejdsskade
"Hvis du kommer til skade under firmajulefrokosten, vil du som udgangspunkt være dækket af din arbejdsgivers arbejdsskadeforsikring, og det gælder uanset, om festen afholdes på firmaets adresse eller i lejede lokaler. Hvis du derimod fortsætter videre i byen efter julefrokosten og kommer til skade på det lokale diskotek, vil en eventuel skade ikke længere kunne kategoriseres som en arbejdsskade", siger advokat Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen, der er en del af ADVODAN.

Det kommer formentlig bag på en del, at ansatte også er dækket af arbejdsgiverens forsikring under en julefrokost, der normalt ikke har meget med arbejde at gøre, men det er der en forklaring på.

"Grunden til at arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring normalvis dækker skader, der er opstået til en firmajulefrokost er, at en julefrokost har tilknytning til arbejdet. Dels er festlighederne arrangeret af arbejdsgiveren, og dels er der ofte en forventning fra ledelsens side om, at medarbejderne deltager i julefrokosten", forklarer advokaten.

Tre gode råd hvis du kommer til skade til firmajulefrokosten:

• Tag på skadestuen eller til egen læge hurtigst muligt, så skaden bliver dokumenteret i lægejournalen.
• Tal med din nærmeste chef mandagen efter julefrokosten. Hvis du ikke kan nå til enighed med ham eller hende, så tag i stedet fat i din tillidsmand, HR-afdelingen eller eventuelt en advokat.
• Meld skaden til din egen ulykkesforsikring og sørg derudover for, at den anmeldes som en arbejdsskade til Arbejdsskadestyrelsen.
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce