FinansBureauet

Udnyt renten - Tjen 50.000 kr. på at belåne huset

Til trods for at det generelle renteniveau er rekordlavt, tilbyder bankerne tårnhøje renter på indskud. Og det kan udnyttes til at score en stensikker rentegevinst.

Udnyt renten - Tjen 50.000 kr. på at belåne huset

Er du boligejer med friværdi i din bolig? Så ligger der en stensikker rentegevinst og venter på dig. Det eneste du skal gøre er, at optage et lån i din bolig og putte pengene i banken. Det lyder for godt til at være sandt - men den er god nok.

Bankerne har mere end almindeligt svært ved at finde kapital til rimelige penge for tiden. Finanskrisen har gjort kapitalmarkederne betragteligt dyrere og sværere tilgængelige. For nogle banker er det i praksis ganske enkelt umuligt at optage lån på de internationale finansielle markeder for tiden. Derfor må bankerne ty til indskud fra private.

Da konkurrencen om de private kunders indskud er meget intensiv, er renterne blevet presset op på et meget højt niveau. Helt op 4 procent i rente kan man få, hvis man er parat til binde pengene i banken i tre til fire år. For at få pengene forrentet bedst muligt, er det dog ikke nok at troppe op nede i sin lokale bank, og sætte pengene ind på den første den bedste konto. Man skal derimod sætte sit indskud på "auktion", og lade bankerne konkurrere mod hinanden om at tilbyde den højeste rente. Det foregår på hjemmesiden www.mybanker.biz, og koster 49 kr. 

De høje renter på indskud giver boligejere med friværdi en unik mulighed for, at score en sikker rentegevinst. Den rente boligejeren for tiden skal betale for at belåne sin bolig med et flekslån, er nemlig markant lavere end renten på aftaleindskud i banken. Så ved at optage et afdragsfrit F3 eller F5 lån i boligen og placere dem på aftaleindskud med præcis samme løbetid som realkreditlånet, kan en boligejer score sig en pæn rentegevinst. Og holder man beløbet under 745.000 kr., og det dobbelte for ægtefæller, er det tilmed helt uden risiko, da indskuddet i banken da er garanteret af Indskydergarantifonden.

Et regneeksempel som FinansBureauet har lavet viser, at ved at låne 1.490.000 kr. i boligen som et afdragsfrit F5 lån, og placere dem på et femårigt aftaleindskud til 4 procent i rente, kan et ægtepar score en sikker rentegevinst på knap 50.000 kr. efter skat - og efter alle omkostninger er betalt, vel at mærke.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce