FinansBureauet

Udnyt håndværkerfradraget, mens du kan

Med mindre boligjobordningen forlænges i denne uges finans-lovsforhandlinger, er det ved at være sidste chance for at renovere boligen med skattefradrag

Udnyt håndværkerfradraget, mens du kan
Bolig-jobordningen udløber i 2014, så det er ved at være sidste chance, hvis man ønsker at renovere sin bolig med mulighed for skattefradrag.
Ordningen, der gør det muligt få fradrag for håndværkerydelser i boligen, udløber planmæssigt ved udgangen af 2014 og blev sidste år benyttet af hen ved en halv million danskere.
Håndværkerfradraget giver mulighed for at fratrække arbejdsløn i forbindelse med forbedringer på huset for op til 15.000 kr. per person over 18 år i husstanden. Det svarer til en skattebesparelse på ca. 5.000 kr. pr. voksen i husstanden.
Få fradrag og spar penge på energiregningen
Og hvis der er tale om renoveringsprojekter, man allerede har overvejet, kan det være fornuftigt fremrykke investeringerne, ikke mindst hvis der er tale om energirenovering, som reducerer var-meregningen og øger husets handelsværdi, vurderer forbruger-økonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen.
- Hvis samtalekøkkenet er blevet metafor for tidsånden i 00’erne, så er solceller, energispareruder og varmepumper mere betegnende for dette årti og boligejere der fx allige-vel overvejer at efterisolere eller installere varmepumpe inden for de kommende år bør fremrykke beslutningen og dermed få gavn af muligheden for fradrag, siger han.
Skat har estimeret at ca. 30 procent af de i alt 1,8 mia. kr. som danskerne fik fradrag for i 2013 var i form af energirenovering.

Sådan gør du i tre trin
Bestil et stykke arbejde med håndværkerfradrag. Arbejdet skal være udført inden udgangen af 2014 og det skal stå på listen med ydelser, der giver håndværkerfradrag.
Oplys fradraget til SKAT. Du skal indtaste dine udgif-ter i TastSelv under Indberet servicefradrag (håndværkerfra-drag). Indtast hver betaling for sig.
Betal elektronisk inden 1. marts 2015 og gem dokumentation for såvel arbejdet som betaling i fire år. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce