FinansBureauet

Udbudsprisen på et hus i København er steget 1,5 mio. kroner på tre år

På blot tre år er udbudsprisen på en villa i Københavns Kommune steget 1,5 millioner kroner. På landsplan lyder stigningen på 280.000 kroner, viser udbudstal fra Boligsiden.dk.

Når de danske hussælgere i samarbejde med ejendomsmægleren skal fastsætte en pris på deres villa, lyder den gennemsnitlige udbudspris på 2.340.495 kroner. For bare tre år siden var prisen en hel del tættere på to millioner, nærmere bestemt omkring 280.000 kroner lavere, viser udbudstal fra Boligsiden.dk for september 2015 og september 2018.

Ser man mere lokalt på udviklingen, er stigningen i visse dele af landet langt mere bombastisk. Det gælder særligt i Københavns kommune, hvor et hus i gennemsnit blev udbudt til lige omkring fem millioner kroner for tre år siden. I dag lyder udbudsprisen på 6,5 millioner kroner.

”Udviklingen har været eksplosiv i Hovedstaden. Særligt når vi sammenligner med Aarhus, som er det bedst sammenlignelige eksempel. Her er der tale om en mere afdæmpet stigning fra 3,8 til 4,2 millioner kroner,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Når vi ser en så markant forskel i den gennemsnitlige udbudspris, skyldes det, at priserne generelt er høje i hele Københavns Kommune modsat Aarhus Kommune, hvor vi ser en større variation i priserne, særligt når vi bevæger os ud mod kommunegrænsen.”

Store forventninger

Udbudsprisen er boligkøbernes første møde med sælgerne, idet der ligger en klar forventning i prisfastsættelsen. Og på det københavnske villamarked er det en forventning, de færreste kan indfri – med mindre man har en god fortjeneste med fra et tidligere boligkøb.

”Halvanden million er ekstremt mange penge, og det er de færreste, der har fået så meget ekstra på kontoen henover de seneste tre år, så vi har med andre ord at gøre med et marked, hvor udbudspriserne ikke blot virker højere, men i den grad også er det,” siger Birgit Daetz.

Se tallene for landets øvrige kommuner på Boligsiden.dk, hvor du også kan få et overblik over, hvordan udviklingen ser ud regionalt og i de enkelte landsdele.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Boligsiden.dk Boligsiden.dk

Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt