FinansBureauet

Udbuddet af villaer faldet i 90 ud af 98 kommuner

Udbuddet af villaer har udvist en faldende tendens igennem de seneste fem år. Og tendensen er landsdækkende. Det viser en ny undersøgelse fra RealMæglerne.

19 procent. Så meget er udbuddet af villaer faldet gennem de seneste fem år. Det viser beregninger som RealMæglerne Holding A/S har foretaget på baggrund af tal fra FinansDanmark. Og det er stort set alle kommuner, som kan fremvise fald i udbuddet af villaer. 

 
Kilde: FinansDanmark

Listen toppes af Frederiksberg, Dragør og Herlev, hvor udbuddet af villaer er blevet halveret i løbet af de seneste fem år. Og helt som forventet er det generelt de sjællandske kommuner, som dominerer i toppen af listen. Bornholm indtager ganske vist fjerdepladsen med et fald på 49,2 procent, men derefter er det først på 14´ende pladsen, at man finder den første ikke-sjællandske kommune i form af Århus, som har oplevet et fald i antallet af udbudte villaer på 33,8 procent. 

Mere overraskende er det at kommuner som Guldborgsund og Lolland følger umiddelbart efter med fald i udbuddet på over 30 procent. Også mange andre kommuner, som repræsenterer ”Udkantsdanmark”, kan fremvise pæne tocifrede fald i udbuddet af villaer siden 2012. Kun i otte ud af landets 98 kommuner er udbuddet af villaer steget i perioden. 

”Det er positivt at se, at tendensen med faldende udbud af villaerne efterhånden er blevet landsdækkende. Det flytter magtbalancen væk fra køberne og over til sælgerne og lover godt for den fortsatte positive udvikling på boligmarkedet”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce