FinansBureauet

Udbuddet af boliger tager nyt dyk efter flere måneder med stigning

Ved indgangen til september er der sket et fald i både antal huse, lejligheder og sommerhuse til salg, viser nye tal fra Boligsiden. Det sker blandt andet som følge af stigende handelsaktivitet.

Årets første efterårsmåned byder på et fald i antallet af boliger til salg, så køberne nu har lidt mindre at vælge imellem. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.

Faldet finder sted efter en periode, hvor det samlede udbud af huse ellers har været stigende i løbet af sommeren, og udbuddet af lejligheder og sommerhuse er vokset fem måneder i træk.

Dermed har både hus- og lejlighedskøberne knap to procent færre boliger at vælge imellem end i begyndelsen af august, imens udbuddet af sommerhuse er faldet med cirka fem procent den seneste måned.

”Der ligger flere årsager bag det faldende udbud. For det første er sommeren forbi, og flere boligkøbere har genoptaget boligjagten, hvilket har ført til et let stigende salg i de seneste uger. Det gælder især for salget af villaer og rækkehuse,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”For det andet ser vi, at der er flere sælgere, som vælger at fjerne deres bolig fra markedet uden at få boligen solgt. Alt imens at antallet er nye sælgere samtidig er stagneret. Det er den cocktail, der skaber det fald i udbuddet, som vi ser nu,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Den seneste måneds fald i udbuddet er en landsdækkende tendens. Kun i Region Midtjylland og i Region Sjælland er der tale om en ganske svag stigning i udbuddet af huse, imens det samme er tilfældet for ejerlejligheder i Region Midtjylland.

Væsentlig færre boliger til salg end sidste år

Det lave udbud af boliger har været gældende lige siden boligsalget boomede under coronanedlukningen sidste år. Og selvom der igennem sommeren er kommet flere boliger til salg, ændrer det ikke ved, at der fortsat er markant færre boliger til salg sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

”Den stigning, der har været i udbuddet i de seneste måneder, har ikke været i nærheden af at kunne kompensere for det massive fald, som vi har set under corona. Derfor sælges mange boliger også fortsat hurtigt, fordi køberne har det mindre at vælge imellem. Når der samtidig ikke kommer væsentlig flere varer på hylderne, er der dermed også stadig et godt stykke vej op til sidste års boligudbud,” siger Birgit Daetz.

Udbuddet på boligmarkeder primo september 2021:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

24.785

-1,6%

-15,6%

Ejerlejligheder

6.035

-1,8%

-13,5%

Sommerhuse

5.170

-4,7%

-23,0%

(Kilde: Boligsiden)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce