FinansBureauet

Tyrkiet er igen blevet et af danskernes foretrukne rejsemål

Danskerne rejser i stigende grad til Tyrkiet og andre lande i middelhavsområdet, viser en ny opgørelse fra Spies. Ifølge Spar Nord skyldes den større efterspørgsel på rejser til især Tyrkiet blandt andet mindre uro i landet, en stærk dansk krone overfor den tyrkiske lira samt en sund dansk økonomi.

Middelhavsområdet er for alvor på danskernes radar, når sommerferien står for døren. Særligt Tyrkiet har oplevet en stærk stigning i popularitet, viser en ny opgørelse fra Spies, og faktisk er efterspørgslen så stor, at rejsebureauet i sommeren 2019 øger sin aktivitet i landet med lidt over 10 procent.

- Tyrkiet og middelhavsområdet har meget at byde på med en rig historie, spændende kultur, førsteklasseshoteller og god service samt fantastiske sol- og bademuligheder. Det er derfor ikke overraskende, at området er så populært. I Tyrkiet finder man også flere af de All Inclusive-hoteller, som får de allerhøjeste karakterer af Spies’ gæster, siger Carlos Cebrian, der er kommerciel chef hos Spies, og fortsætter:

- I takt med den øgede efterspørgsel satser Spies nu endnu mere på Tyrkiet som rejsemål, og til sommer lancerer vi blandt andet derfor to nye hoteller i Adakoy, som ligger udenfor Marmaris, og Antalya inden for rammerne af det nye hotelkoncept Cook’s Club.

Ifølge Spies’ opgørelse er efterspørgslen på ferier til Tyrkiet faktisk så stor, at landet indtager en tredjeplads over danskernes fortrukne feriedestinationer – kun overgået af middelhavsøerne Mallorca, som ligger på en førsteplads, og Kreta, som sniger sig ind på en andenplads. Hos Spar Nord vurderer man, at stigningen i rejser til Tyrkiet, udover gode rejsemuligheder, også skyldes flere gunstige økonomiske forhold:

- Inflationen i Tyrkiet er steget en del igennem de seneste år, og derudover står den danske krone i øjeblikket rigtig stærkt overfor den tyrkiske lira. Alene de seneste 3,5 år er kursen nemlig faldet med hele 50 procent, hvilket gør, at man som dansker får dobbelt så meget for pengene, når man køber mad, oplevelser og andet i landet. Tyrkiet er derfor et attraktivt og billigt alternativ til andre middelhavsdestinationer som eksempelvis Grækenland eller Italien, hvor man betaler med euro, forklarer cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm og tilføjer:

- Derudover skal den stigende efterspørgsel på Tyrkiet som rejsedestination i høj grad også ses i lyset af, at der igen er kommet mere ro på landet, som ellers har været præget af politiske uroligheder de senere år. Tyrkiet fremstår således som et mere sikkert alternativ til eksempelvis Egypten. Samtidig er det ikke utænkeligt, at efterspørgslen på rejser generelt er stigende, da den danske økonomi er god med stigende lønninger og opsparinger, hvilket giver gode vilkår for dels at rejse mere og dels at bruge flere penge på rejsen.

Danskerne rejser mere miljørigtigt
En anden fremtrædende tendens i Spies’ undersøgelse er, at vi i Danmark og resten af Skandinavien er mere klimabevidste, når vi rejser. Hvad enten det gælder mad, rejsearrangør eller oplevelser, er klimaet i stigende grad blevet en faktor, som vi overvejer i forbindelse med vores rejser:

- Klimadebatten fylder i disse år meget, og det kommer også til udtryk i måden, vi rejser på. Vores undersøgelse viser nemlig, at hele 46 procent af skandinaverne eksempelvis er mere tilbøjelige til at tage på vandreferie i dag sammenlignet med for fem år siden, mens hele 71 procent er mindre tilbøjelige til at besøge eksempelvis en forlystelsespark, forklarer Carlos Cebrian.

Samtidig viser undersøgelsen, at 67 procent er mere villige til at tage på udflugter, som støtter lokalområdet, eksempelvis besøge en vin- eller olieproducent, i dag sammenlignet med for fem år siden.

Top-5 over danskernes fortrukne feriedestinationer 2019

 

Charterferier 
(sommer)

1.

Mallorca

2.

Kreta

3.

Tyrkiet

4.

Rhodos

5.

Cypern

Kilde: Spies

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce