FinansBureauet

Tre store fordele ved holdingselskaber

Risikominimering, nemmere ejerskifte og åbenlyse skattebesparelser er de største fordele, der er forbundet med at eje en virksomhed gennem et holdingselskab. Det skriver Advodan

Tre store fordele ved holdingselskaber

Vil du risikere alt, eller vil du have dine værdier i et helle? Så enkelt lyder det afgørende spørgsmål, du skal stille dig selv, hvis du er virksomhedsejer og overvejer, om du skal stifte et holdingselskab.

Kort sagt er et holdingselskab et selskab, som ejer andre selskaber, men ikke har nogen drift i sig selv, og så er det den bedste løsningmodel, når det kommer til at fremtidssikre en virksomhed.

Det mener erhvervsadvokat Thomas Vang Christensen fra ADVODAN i Hillerød, der her uddyber fordelene ved holdingselskaber:

Fordel 1: Risikominimering
Hvis et driftsselskab eksempelvis går konkurs, så mister ejeren det hele, med mindre man løbende har overført overskud til sit holdingselskab – i det tilfælde er det kun den berørte virksomhed, der går konkurs.

Fordel 2: Ejer- og generationsskifte
Ejer- og generationsskifte er betydeligt nemmere, når man har en bagvedliggende holding-konstruktion, fordi holdingselskabet løbende kan sælge ejerandele til køber, mens købssummen går ind i holdingselskabet. På den måde kan man sikre et godt generationsskifte, der ikke ruinerer virksomheden.

Fordel 3: Skattebesparelser
En holding-struktur er forbundet med store skattemæssige fordele. Virksomheden kan nemlig løbende overføre sit overskud til holdingselskabet, og så skal der først betales skat, hvis man vælger at trække pengene ud. Du vælger med andre ord selv, hvornår du skal betale skat og hvor stort et beløb, du vil betale skat af. De penge, du overfører til holdingselskabet, kan derefter eksempelvis bruges til nye investeringer i virksomheden.

Det er aldrig for sent
I sit arbejde støder Thomas Vang Christensen ofte på virksomhedsejere, der ikke har fået stiftet et holdingselskab i ordentlig tid. Forklaringen er som regel, at de ikke fik det gjort fra starten, og så går tiden bare, mens de håber, at uforudsete hændelser kun sker for naboen. Men det er aldrig for sent, hvis man spørger Thomas Vang Christensen.

”Det er muligt at etablere holdingselskabet senere, typisk ved skattefri aktieombytning, men det gælder om at søge hjælp hos en advokat. På den måde kan du få sikret den optimale koncern-struktur for din virksomhed."
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce