FinansBureauet

Travl januar: Boligsalget i årets første måned er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, sommerhuse og ejerlejligheder har været rekordhøjt i januar 2020. Det viser nye handelstal fra Boligsiden.

De danske ejendomsmæglere har handlet langt flere boliger i 2020-udgaven af januar end i de foregående varianter af årets første måned. Boligsidens nye handelstal viser således, at der i januar 2020 blev solgt hele 5.865 boliger i Danmark, hvilket er 11 procent mere end det samlede januar-resultat i 2019.

Tallene viser, at der er rift om både huse, sommerhuse og ejerlejligheder på det danske boligmarked.

”Januar måned er traditionelt en sløv måned på boligmarkedet, men det er ikke tilfældet i år. Handelsaktiviteten for alle tre boligtyper er steget markant. For huse og sommerhuse er der tale om et rekordhøjt januarsalg, og salget af ejerlejligheder er steget med 20 procent sammenlignet med januar 2019,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Tidligt forår på boligmarkedet

Dykker vi længere ned i tallene for januar måned og retter fokus på hver enkelt boligtype, viser følgende tendenser sig:

  • Der er i januar solgt 3.745 villaer og rækkehuse, hvilket er otte procent mere end i januar 2019 og det højeste niveau registreret i januar i de seneste 10 år.
  • Der er solgt 606 sommerhuse, hvilket er 13 procent mere end i januar 2019, og det er ligeledes det højeste niveau registeret i januar i de seneste 10 år.
  • Der er solgt 1.514 ejerlejligheder, hvilket er 20 procent mere end i januar 2019, og selvom det ikke er rekord for årtiet, er det et niveau på højde med topårene 2017 og 2018.

”Man fristes til at sige, at det er blevet tidligt forår på boligmarkedet. I hvert fald kan vi konstatere en stadig spirende optimisme blandt boligkøberne, der har taget troen på fremtiden med sig ind i det nye år,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Det hænger selvfølgelig sammen med, at boligmarkedet generelt har gode betingelser i øjeblikket. Sommerhuset er blevet populært i takt med den øgede klimabevidsthed. Samtidig er der sket et opsving i salget af ejerlejligheder efter udskydelsen af de nye boligskattereregler, og rentefaldet kombineret med høj beskæftigelse og det generelle økonomiske opsving har skabt gode vilkår for salget af huse igennem de seneste år.”

Niveauet for antal bolighandler i januar 2020 ligger også over det niveau, som traditionelt ses i februar måned for alle tre boligtyper.

Se flere nøgletal for handelsaktiviteten i januar på Boligsiden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce