FinansBureauet

Træt af gråvejr - få havudsigt til under en million i syden

Ønsker du sol, varme og havudsigt til under en million kr.? Så udnyt at det ikke kun er i Danmark, at boligmarkedet har fået skrammer de seneste år. En række drømmeboliger med havudsigt er nu indenfor rækkevidde med et budget på kun en million danske kroner. FinansBureauet guider dig her til en række gode køb i forskellige lande. Se eksempler på boliger i det seneste nummer af Limitless Living på side 44 ved at klikke på magasinet til højre for artiklen.

Træt af gråvejr - få havudsigt til under en million i syden

Tyrkiet

Det tyrkiske ejendomsmarked har oplevet et par særdeles turbulente år. Fra at være helt ukendt og overset til pludselig at være totalt omsværmet og eftertragtet for til slut at blive sat i skammekrogen. Og ejendomspriserne har fulgt samme rutsjebanetur. Men nu synes markedet at have stabiliseret sig på et langt lavere niveau end under de glade dage, hvor Alanya transformerede sig til en danskerghetto. Og i Alanya er det i dag omtrent sværere at finde en bolig med havudsigt til over en million end til under en million kr. Men også i det eksklusive Bodrum er det muligt at få udsigtboliger helt ned til under en halv million kr.

Bulgarien

Bulgarien hører til blandt de billigste sydlandske destinationer, hvis man ønsker sig havudsigt. Og det til trods for, at Bulgarien ikke har været helt ligeså hårdt ramt som andre lande af nedturen på boligmarkedet. For det første fordi priserne på Sortehavskysten aldrig nåede at eksplodere på samme måde som i eksempelvis Spanien. Og for det andet fordi markedet kom så sent i gang, at der ikke nåede at blive bygget særligt meget før krisen satte en stopper for det meste nybyggeri. Samtidig har nye lovgivningsmæssige restriktioner, for hvor meget der må bygges kystnært, sat en stopper for meget fremtidigt byggeri, hvilket gør det bulgarske marked til et af de mest sikre.

Kroatien

Kroaten har været fuldt ud ligeså hårdt ramt af boligkrisen som de øvrige sydeuropæiske lande. Op imod 40 procent af alle mæglere har måttet dreje nøglen om, og den manglende købsinteresse har også kunnet spores i priserne. Kroatien har ganske vist aldrig været ligeså billig som eksempelvis Tyrkiet og Bulgarien, og listepriserne ser også umiddelbart også stadig høje ud. Men der vil kunne slås meget af. Eks. som ved dette kompleks, hvor listeprisen er 185.000 euro, men hvor udbyderen er gået med til at sænke prisen til 135.000 euro for at kvalificere sig til deltagelse i denne artikel, hvor kravet, foruden havudsigt, er en maksimal pris på en million kr.

Spanien

Spanien har i mange år været danskernes foretrukne ferieboligdestination. Og også tyskernes, svenskernes og englændernes for den sags skyld. Intet sted blev der bygget så meget nyt som netop i Spanien, og til stadigt stigende priser. Derfor ramte boligkrisen her også så meget hårdere end mange andre steder. Boligkrisen til trods hører Spanien dog stadig ikke til de billigste lande at købe feriebolig i, endskøndt det dog nu igen er muligt at købe bo-liger med havudsigt til under en million kroner. Med til billedet hører også, at det ofte er væsentligt billigere og nemmere at komme til i Spanien, end til eksempelvis Tyrkiet, Kroatien og Grækenland

Grækenland

Det er næppe undsluppets nogens opmærksomhed, at grækerne har økonomiske problemer. Og det har også smittet af på ejendomsmarkedet. Grækenland har længe været danskernes foretrukne feriedestination, men har aldrig rigtig slået an blandt boligkøberne. Lovgivningsmæssige forhold og mangel på projektbyggerier har forhindret Grækenland i at blive oversvømmet på samme måde som eksempelvis Spanien er blevet det. Hvilket i manges øjne kun gør Grækenland endnu mere eftertragtet. Ønsker man bolig med havudsigt til under en million kr., er der gode muligheder herfor, ikke mindst på fastlandet eller på Kreta, hvor projektbyggeriet er mest organsiseret.

 

 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce