FinansBureauet

Top 10: Her stiger salget af huse mest

I første halvår af 2019 er der solgt næsten 25.000 huse i Danmark. Det er en stigning på 2,3 procent i forhold til samme periode sidst år. Se, hvor salget stiger mest.

Salget af huse i første halvår af 2019 er gået strygende. Faktisk er det gået så godt, at salget er 2,3 procent højere end i samme periode i 2018, der ellers foreløbig topper listen over de bedst sælgende år i dette årti. Det viser tal fra Boligsiden.

”2018 var et fantastisk år for salget af huse i Danmark, og tendensen med de mange handler er fortsat ind i 2019. Allerede her halvvejs i året, kan vi derfor sige, at vi forventer, at 2019 bliver det bedste år i årtiet målt på antallet af hushandler,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

I 43 af landets kommuner er salget steget mere end landsgennemsnittet på 2,3 procent. Og ser vi på de 10 kommuner, hvor handlen er steget mest, er det et broget billede af kommuner fra Nordjylland, Midtjylland, Sønderjylland, Fyn, Sjælland og øerne.

”Der er ikke en bestemt landsdel, der skiller sig ud, idet vi ser store stigninger i handlen i så forskellige kommuner som Hedensted, Jammerbugt, Middelfart, Rudersdal, Lolland, Bornholm og Haderslev. Der er stor interesse for huse i hele landet, og det vidner om, at vi er i en tid, hvor der ikke er ét ideal om, hvor vi skal bo, men at der er mange. Det skal vi være glade for,” siger Birgit Daetz.

Hedensted topper listen
Allerstørst er stigningen i Hedensted Kommune, der ligger mellem Horsens Fjord mod nord og Vejle Fjord mod syd. I Hedensted er der solgt 75 huse mere end sidste år – en stigning på 39 procent.

”Hedensted har naturskønne områder, huse med havudsigt og boligpriser, der er væsentligt lavere end i nabokommunerne Horsens og Vejle. Samtidig er afstandene små og infrastrukturen god, så det er let at bo i Hedensted og komme på arbejde i områdets to hovedbyer. Hedensted Kommune gør da også – gennem kampagnen Hedenstederne – en indsats for at markedsføre lokalområde, foreningsliv og sammenhold for at trække nye borgere og virksomheder til. Det ser ud til at virke,” siger Birgit Daetz.

Mens salget er steget mest i Hedensted Kommune, er det faldet mest i Norddjurs Kommune, hvor antallet af handler er 25 procent lavere end i første halvår af 2018.

Top 10: Kommuner med størst stigning i salget af villaer og rækkehuse:

1. Hedensted: 39,0 %
2. Jammerbugt: 27,3 %
3. Middelfarrt: 26,5 %
4. Rudersdal: 22,6 %
5. Helsingør: 22,5 %
6. Lolland: 22,3 %
7. Bornholm: 18,4 %
8. Stevns: 16,9 %
9. Haderslev: 16,7 %
10. Kalundborg: 16,4 %

Se listen over alle kommuner på Boligsiden.

(Kun kommuner med min. 100 handler i 1. halvår 2018 og 1. halvår 2019 er med på listen. Kilde: Boligsiden)

ANNONCE
Del

Seneste nyt