FinansBureauet

Tjen nok penge og gå på pension tidligt

Flere og flere stræber efter at være økonomisk uafhængige når de rammer middelalderen. Det er nærmest blevet en trend, at sigte efter at gå på pension før man når de 50 år, men hvad skal der til for at nå målet om et liv, hvor du selv bestemmer hvordan din tid skal bruges? Vi guider dig til hvad du kan gøre, hvis du ønsker at gå på pension tidligt. 

Invester og se pengene vokse 


Målet er financial independence som er et koncept flere og flere tager til sig. Det går ud på, at man investerer en stor sum af sine penge, hvorpå man så kan høste gevinsten i en alder af for eksempel 50 år. Det betyder også, at man er uafhængig af andre til at forsørge en. Man har nok penge i banken, eller nok afkast, til at man kan leve, uden at arbejde.


Men hvordan når man målet om at gå på pension som middelalderende? Det første du skal gøre, for at blive uafhængig er at have en god portion penge, som du kan investere. Nogle mennesker tager mellem 25-50 procent af deres løn og dedikerer dem til investeringer. Hvis du ikke har nok overskud i budgettet til at kunne bruge et stort nok overskud, kan du overveje at tage et lån på nettet, hvis du mener at den investering du har i sigte, kan give dig overskuddet igen. 
En måde at skrabe nok penge sammen, til at investere, er at omlægge dit budget. Du kan for det første, lave et madbudget, så du sørger for at holde dig indenfor et hvis beløb. Madbudget bør laves i forbindelse med indkøb til mad, én gang om ugen. Drop unødvendige køb og tænk på, hvad du på længere sigt får ud af dine penge, hvis du vælger at investere dem. Overvej om du kan bo billigere, har du en dyr lejelejlighed? 

Hvilke investeringer 


Det kan være uoverskueligt, at skulle vælge hvilken slags investering du skal satse på. Det er derfor en god idé at lave lidt research inden du poster halvdelen af din løn, i én slags investering. Nogle vælger at investere i aktier, andre vælger at investere i indeksfonde. Nogle vælger noget så risikabelt som bitcoins og andre giver deres fulde opmærksomhed til lokale obligationer.
Der er intet der er rigtigt eller forkert, da der ikke er nogen som kan forudse udfaldet af disse investeringer. Det vigtigste du kan gøre, er at risikosprede dine investering. Det vil sige, lad være med at investere det hele i én specifik aktie.  
Nogle mennesker satser også på deres egen virksomhed, hvor de håber på at få så meget succes i virksomheden, at de kan enten sælge den eller sælge aktier, og derved leve på det afkast. At starte sin egen virksomhed, er også high risk, high reward. Hvilket betyder, at risikoen er høj, men hvis det lykkes, vil fortjenesten også være stor. I modsætning til at arbejde for en virksomhed i små tredive år, og have brugt halvdelen af sin indtægt på sikre, men små investeringer. Hvis du vælger at starte din egen virksomhed, er det vigtigt at du får styr på alt det praktiske, så som CVR nummer eller Lei-nummer, som er obligatorisk til virksomheder eller internationale virksomheder. 

ANNONCE

En opsummering af hvad der skal til for at gå på pension tidligt 


Din penge må ikke stå stille. Det du kan gøre er, at spare op, få afkast på dine investeringer og få den optimale effekt af renters rente. Lad være med at købe unødvendigt ind. Tænk på det overordnede mål. 

  • Vær bevidst om dit forbrug. Er alt hvad du køber nødvendigt for dig? 
  • Planlæg alt indkøb. Planlæg hvad du har brug for, og sørg for at købe ind én gang om ugen. På den måde, køber du ikke for meget. 
  • Vær OBS på løbende abonnementer. Det er penge ud af din konto hver måned, og hvor tit bruger du egentlig det fitnesskort?
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt