FinansBureauet

Tjen 40.000 kr. ved at afdrage nu.

Ved at begynde at afdrage på realkreditlånet allerede nu, i stedet for at vente på, at man bliver tvunget til det, kan man spare 40.000 kr. pr. lånt million kroner.

Tjen 40.000 kr. ved at afdrage nu.

Sig nærmer tiden hvor de første 10 årige afdragsfrie perioder på realkreditlånene udløber. Og kan man ikke blive enige om en forlængelse af den afdragsfrie periode med banken/realrealkreditinstituttet, er der ingen vej udenom end at begynde at betale afdrag.

Frygter man at lide den skæbne, kan man med fordel tage skæbnen i egen hånd, og begynde at afdrage allerede nu. Det vil gøre landingen blødere og vil endvidere medføre en stor samlet rentebesparelse. For en sidegevinst ved den meget lave rente vi oplever lige nu er, at man kan høvle rigtig meget af gælden ved at afdrage. Og jo hurtigere man afdrager på gælden jo mindre vil de samlede renteudgifter i hele lånets løbetid beløbe sig til.

FinansBureauet har bedt BRFKredit beregne hvor stor den samlede besparelse vil være ved at begynde at afdrage allerede nu, i stedet for at vente tre år til den afdragsfrie periode udløber. Ved en (urealistisk) antagelse om, at renten forbliver på det nuværende lave niveau, vil besparelsen udgøre omkring 16.000 kr. efter skat, mens besparelsen stiger til 40.000 kr., hvis man antager, at renten konverterer tilbage mod det historiske gennemsnit på 3,5 %. "Det er klart, at for nogle vil det være oplagt at bruge de lave renter til at nedbringe deres gæld med. Det vil give anledning til en besparelse i form af lavere renteudgifter i fremtiden. Med den nuværende rente bliver det omkring 16.000 kr., men rammer den 1-årige rente det historiske gennemsnit, hvilket vil ske på et tidspunkt, så vil man kunne spare 40.000 kr. Og det er trods alt en størrelse, der kan mærkes i langt de fleste hjem", fortæller seniorøkonom Mikkel Høegh fra BRFKredit

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce