FinansBureauet

Tjekliste til bilferien

Motorproblemer på sommerferien i udlandet, nej tak! Se hvordan du kontrollerer bilen hjemmefra

Omkring 10.000 danske bilister ringer efter hjælp til en defekt bil, mens de er på sommerferie i udlandet, viser 2018-tal på SOS Internationals hjemmeside. Hertil kommer et ukendt mørketal af bilister, som selv får bilen hen på det nærmeste værksted.

- Det er skønne spildte kræfter, for man kan faktisk undgå de fleste problemer, hvis man bruger tid på at gennemgå bilen før afgang. Eller endnu bedre opsøger en professionel fagmand på et værksted eller i en synshal, siger teknisk chef hos Applus Bilsyn, Lars Kiholm.

Se her hvordan du præparerer din firehjulede følgesvend på en strabadserende rejse i udlandet.

Top 5: Applus Bilsyns vigtigste tjekpunkter
1. Slitage på styretøj, bremser, hjulophæng og gear
2. Kølervæsken så motoren ikke overopheder
3. Bremsevæske så bremserne fungerer
4. Motorolie og filter så motoren ikke brænder
5. Dæktrykket og dæk for at køre sikkert

TOP 10: Det kan du selv tjekke på din bil
1. Skift bremsevæske. Ophedet bremsevæske skaber lommer af luft i væsken, og det kan få bremserne til at sætte ud. Skift bremsevæske hvert andet år.
2. Undersøg dine dæk. Ifølge loven skal dækmønstret være minimum 1,6 mm. Kører du med hele familien og bilen godt læsset, kan det være en god idé at skifte bildækkene. Sørg for at dækkene er pumpet hårdt nok til at kunne klare ekstra vægt. Se instruktionsbogen.
3. Test pærer og sikringer. Medbring evt. erstatningspærer og -sikringer til rejsen. Det kan være til stor gavn i tilfælde af, at din for- eller baglygte går ud.
4. Tjek motorens kølesystem. Feriekørsel er ofte forbundet med lange køer, og det belaster bilens kølesystem. Når bilen er kørt varm, lader du motoren køre i tomgang. Efter højest et par minutter skal den elektriske blæser slå til. Sikr dig at bilen har kølevæske nok. Undersøg selve køleren. Køleren på ældre biler kan være tæret og utæt.
5. Skift olie og filter. Uden olie risikerer du, at motoren brænder sammen efter kort tid. Fyld ny olie på og skift gamle filtre inden afgang. Sørg evt. for ekstra olie.
6. Undgå lakskader. Hård sol kan være hård ved lakken. Skal du og din familie ned i stærk sol, styrker en omgang nano-behandling bilens overflade.
7. Tjek børnestolene. Har du små børn med, skal du sørge for, at baby- og barnestole er spændt forsvarligt fast – helst med ryggen mod forsæderne og aldrig foran en airbag. Sørg for underholdning til små børn, så de har noget at give sig til og ikke forstyrrer kørslen.
8. GPS og tagboks. Sørg for at elektronikken fungerer, og at din mobil eller GPS kan vise vej til dit rejsemål. Er der ikke plads i bilen, så lej en tagboks.
9. Miljøzonemærker til Tyskland. På Applusbilsyn.dk kan du finde det miljøzonemærke, du skal bruge til udlandet. Se også zonekravene i de byer, du vil besøge.
10. Få professionelt sommertjek. Er du i tvivl, om din bil er ferieklar, kan du eventuelt køre den ind til en TilstandsAttest hos Applus+ Bilsyn.
Kilde: Applus+ Bilsyn


 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce