FinansBureauet

Tesla bør være en fast del af pensummet for alle privatinvestorer

Af Maxim Manturov, chefanalytiker, Freedom Finance Europe, der står bag handelsplatformen Freedom24.

Tesla deler for alvor investorer, og det kan være til stor læring for privatinvestorer at sætte sig godt ind i hvorfor.

Tesla-aktien kan virkelig få folk op i det røde felt, når snakken går på investeringer om middagsbordet.

Gennem årene har modstandere råbt vagt i gevær, udbasuneret advarsler om en alt for høj aktiekurs i forhold til indtjening, og understreget, hvor risikabelt det er, at Tesla-aktien er vurderet langt, langt højere end alle andre bilproducenters. Men kursen steg alligevel.

Modstanderne overså en væsentlig faktor, der minder om dengang folk troede, at Amazon kun var en boghandel. Det er en fejl at putte selskaber med data som en stor del af forretningsmodellen i en bestemt mental “branche-kasse”. I årevis troede mange investorer, at Tesla kun var en bilproducent, og overså at virksomheden pt. producerer solceller, batterier, AI-chips og humanoide robotter.

Data giver ikke kun indsigt, men også mulighed for at erobre nye markeder. De enorme mængder af data, som Tesla er førende i, kan betyde, at flere markeder kan erobres i fremtiden med nye produkter – ligesom Teslas robotter kan lade sig gøre at lave, fordi de benytter data fra bilerne.

Det er normalt, at såkaldte vækstaktier som Tesla, kører med stort underskud i en årrække, før de pludselig tjener voldsomt mange penge. Om investorerne er villige til at investere, kommer an på hvor stor gevinsten ved målstregen er. I Teslas tilfælde er ambitionen selvkørende biler, som åbner for en lang række nye markeder, og du fx kan få vist reklamer, hvis ikke du skal køre bil.

Det er vigtigt for mig at understrege, at dette ikke er en købsanbefaling. Tesla kan satse forkert i fremtiden, og har mange æg i Kinas kurv, hvor politik og konkurrencen spiller ind. Bevidstheden om, at Tesla er mere end en bilproducent, er efterhånden gået op for mange, så det største afkast kan allerede have været der.

Men den viden, som Tesla-casen kan give, kan måske hjælpe dig til at finde den næste aktie, som du kan se, at mange investorer fejlvurderer, og du derfor véd, at der er god sandsynlighed for et markant højere afkast.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce