FinansBureauet

Tag studielån, og brug det som udbetaling til bolig

Studielån er en billig genvej til en ejerbolig efter endt studie

Tag studielån, og brug det som udbetaling til bolig
Det kan være svært for nyuddannede at indløse billet til det givtige ejerboligmarked. Efter endt studie er det som regel ikke opsparing man har mest af, og da man også sjældent havner i øverste lønklasse i den første stilling man bestrider, kan det være svært at finde finansiering til en ejerbolig.
 
Men der er hjælp at hente i form af et studielån. Har man ikke brug for studielånet til at leve for under studiet, bør man optage det alligevel. Renten på et studielån er nemlig behagelig lav, og efter endt studie kan man bruge de akkumulerede studielån som udbetaling på en ejerbolig.
 
I løbet af et femårigt studie kan man nå at spare omkring 172.000 kr. op ved at optage studielån. Og med de penge på hånden, vil regnestykket ved køb af en ejerbolig se helt anderledes positivt ud. Pengene kan nemlig bruges til at finansiere udbetalingen og en del af de dyre ”yderste” banklån, hvor renten gerne ligger på 8-9 procent.
 
Man skal ganske vist også betale rente på studielånet. Men da renten på studielånet efter endt studie i skrivende stund kun ligger på en procent, er der tale om en betragtelig besparelse i forhold til boliglånet i banken.
 
Mens man studerer ligger renten på studielånet på 4 %. Men efter skattefradrag beløber det sig kun til omkring 10.000 kr. for en studieperiode på 5 år. Og de fleste af de penge henter man hjem igen i form af mindre gebyrer og afgifter til bank og stat, da lånebehovet i banken vil være væsentligt mindre.
 
Et kærestepar som begge benytter sig af finten og flytter sammen i ejerbolig efter endt studie, vil ved køb af en bolig på op til godt 1,7 mio. kr. faktisk helt kunne springe den dyre bankfinansiering over, og udelukkende finansiere boligkøbet ved hjælp af billige studielån og realkreditlån.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce