FinansBureauet

Supersalg: Her bliver der handlet flest sommerhuse

I 12 kommuner blev der solgt over 100 sommerhuse i løbet af første halvår 2018, men særligt én kommune markerer sig med hele 430 handler. Se listen over de bedst sælgende sommerhuskommuner her.

Det er de færreste, der kan mindes en dansk sommervarme, som den der nu har ligget som en dyne over hele landet siden maj måned. Solen har sikret solbrune stænger på mange danskere og måske også et par ekstra ture i sommerhuset for dem, der er så heldige at eje sådan et.

Og i år er der kommet mange nye sommerhusejere til. Helt præcist er der blevet indgået 4.404 sommerhushandler i første halvår 2018, viser tal fra Boligsiden.dk.

Handlerne fordeler sig på 85 kommuner, hvoraf der i 12 kommuner har været mere end 100 salg i årets første seks måneder. I én kommune er der dog tale om et markant større salg end i de øvrige i toppen. Det drejer sig om Odsherred Kommune på Vestsjælland, hvor der i første halvår blev solgt 430 sommerhuse.

”Alene i juni måned blev der solgt over 100 sommerhuse i Odsherred Kommune, og det samme gør sig gældende for maj. Årsagen til områdets popularitet er en kombination af tre ting. Kommunen har masser af attraktiv kystlinje ud til blandt andet Sejerø Bugt mod vest og Isefjord mod øst, det er beliggende i en overkommelig køreafstand til større byer som Roskilde og København, og så appellerer priserne til en bred køberskare,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

10.000 kroner billigere

Priserne er eksempelvis noget mere appetitlige end i nordsjællandske Gribskov, der ligger nummer to på listen over flest salg. Gribskov er traditionelt set en af landets mest populære sommerhuskommuner med Tisvilde som et af de store trækplastre. I kommunen blev der i første halvår solgt 342 sommerhuse.

”Årsagen til, at Gribskov ikke topper Odsherred i antal salg er, at prisniveauet i de to kommuner er vidt forskellige. I Gribskov Kommune var kvadratmeterprisen på solgte sommerhuse i juni måned 25.100 kroner, mens den i Odsherred lå på 15.250 kroner. For et sommerhus på 50 kvadratmeter er det en forskel på en halv million kroner, så hvis du ikke har en masse friværdi at købe sommerhus for, kan prisforskellen være et seriøst incitament til at søge mod Vestsjælland,” lyder det fra Birgit Daetz.

Den bedst sælgende kommune i det jyske er Ringkøbing-Skjern med 240 salg, der er båret af salget langs vestkysten i Hvide Sande og Søndervig.

Top 10: Bedst sælgende sommerhuskommuner

  1. Odsherred: 430
  2. Gribskov: 342
  3. Ringkøbing-Skjern: 240
  4. Syddjurs: 206
  5. Varde: 206
  6. Halsnæs: 172
  7. Frederikssund: 155
  8. Jammerbugt: 148
  9. Guldborgsund: 132
  10. Kalundborg 127

(Opgørelsen dækker over salget af fritidsboliger i 1. halvår 2018. Kilde: Boligsiden.dk)

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Boligsiden.dk Boligsiden.dk

Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt