FinansBureauet

Stort potentiale i Gabriel Holding

Der er ikke meget glamour over produktion af tekstil til erhvervsmøbler. Men kedeligt er godt i disse tider, og Gabriel Holding kan vise sig, at blive en glimrende investering.

Stort potentiale i Gabriel Holding

Selskaber der klarer sig godt i perioder med kriser i verdensøkonomien, bør man altid holde et vågent øje til. For når man kan begå sig i et sådant klima, er der store chancer for at selskaberne vil komme ud som en af vinderne i deres respektive brancher når krisen letter.

På den konto er Gabriel Holding interessant. Selskabets eksportandel udgør over 90 procent, og er derfor meget afhængig af de internationale konjunkturer. På trods af krisen, har selskabet formået at holde de røde tal væk fra bundlinjen, og har det seneste år også formået at skabe vækst, og omsætningen er ved at være tilbage på niveauet fra før finanskrisen. På papiret afslørede sidste regnskab ellers en mindre tilbagegang i sidste kvartal i forhold til tilsvarende kvartal sidste år. Men også kun på papiret. For både omsætning og driftsresultat viser fremgang.

I alt solgte Gabriel for 63,6 mio. kr. i kvartalet, som dækker de første tre måneder af 2012, og fik et driftsresultat på 6,6 mio. kr. Sidste år var de tilsvarende poster på henholdsvis 62,9 og 6,0 mio. kr. Og forventningerne til helåret fastholdes.

Men hvad mere interessant er, så fastholder ledelsen også det langsigtede vækstmål på gennemsnitligt 15 procent om året, som en kombination af organisk vækst og akkvisition. Og hvis den nuværende overskudsgrad kan fastholdes gennem denne proces, gør det selskabet meget interessant. Ikke mindst i lyset af, at aktien i øjeblikket handles til en P/E på omkring 10, og har et direkte udbytte lige i underkanten af 5 procent.

Løfter er naturligvis gratis, og fra erfaringerne med Vestas ved man, at de ligeså godt kan være en konsekvens af storhedsvanvid som et udtryk for snusfornuft. Men ledelsen i Gabriel Holding har ikke for vane, at slynge om sig med tomme løfter, og når de vurderer, at de vinder markedsandele på deres hovedmarkeder, tror man på dem.

Så Gabriel Holding er på mange måder interessant. Der findes ganske vist endnu mere attraktive udbyttebetalende small cap selskaber på den danske fondsbørs, men i enhver diversificeret small cap eller dividende portefølje bør der være plads til selskabet.

Disclosure: Claus Forrai ejer ikke aktier i Gabriel Holding på tidspunktet for offentliggørelsen af artiklen, men vil muligvis købe efterfølgende. Tidshorisonten for investeringen kan være både kort og lang.  

 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce