FinansBureauet

Store huse hitter som aldrig før

Salget af mindre huse på maksimalt 140 kvadratmeter har i mange år ligget stabilt, men ser man på det samlede salg, er andelen faldet, mens de store villaer buldrer frem, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Der er sket et skifte, når det kommer til, hvor store huse danskerne ønsker at bo i. Tidligere så de fleste sig tilfredse med 100-140 kvadratmeter, men det billede har nu ændret sig.

Danskerne vil i dag have store villaer på mere end 220 kvadratmeter med plads til kontor, hobbyrum og walk-in closet.

Fra 2011 til 2017 steg antallet af solgte huse på mere end 220 kvadratmeter 99,6 procent, hvor husene på 0-100 kvadratmeter kun steg 45,3 procent i samme periode, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Når begge størrelser af huse oplever fremgang, skyldes det ganske enkelt, at der generelt blev solgt flere huse i 2017 end i 2011.

Så hvilken størrelse huse sælger bedst?

Her viser opgørelsen, at det uden sammenligning stadig er husene, der rummer mellem 100-140 og 140-180 kvadratmeter, der bliver solgt flest af og som udgør den største andel af det samlede salg.

Men selvom de mindre villaer stadig kan prale af at være de bedst sælgende, er andelen af solgte huse i lige netop den størrelse faldet siden 2011, hvor det kun er gået den anden vej for de store huse fra 180 kvadratmeter og op.

”Det er sket en ændring i, hvilken boligstørrelse danskerne ønsker. Det skyldes blandt andet de ændrede familieforhold, hvor mange familier er sammenbragte med dine, mine og vores børn, hvilket gør, at der er brug for mere plads at boltre sig på,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I 2011 udgjorde husene på 0-100 kvadratmeter 6,6 procent af det samlede salg mod i 2011 at være 7,5 procent. Omvendt har villaerne på mere end 220 kvadratmeter nu en markedsandel på 9,9 procent mod 8,5 procent i 2011.

Provinsens billige kvm vinder indpas

En anden forklaring på interessen for de store huse kan være muligheden for at få mange kvadratmeter for få penge uden for storbyerne.

”Bytteforholdet mellem en ejerlejlighed i København og et hus i provinsen er blevet meget stor. Det vil sige, at hvis man flytter længere ud, kan man få betydeligt flere kvadratmeter for sine penge. Vi ser nu, at flere begyndt at vælge husene i provinsen til, eftersom prisniveauet er højt i Hovedstaden,” siger Birgit Daetz.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce