FinansBureauet

Stor vækst i Danmark! Se hvilke brancher der vandt kapløbet

2015 var et godt år for Danmark. Overordnet bevidnede vi en økonomi i fremgang, og en beskæftigelse i stigning. Ifølge rapporter fra Erhvervs og Vækstministeriet, samt en undersøgelse foretaget af Bisnode, der er nordens største leverandør af kredit og forretningsinformation, bidrog mange forskellige brancher i løbet af året til den samlede vækst og det flotte resultat. I følgende finder du nogle af de brancher, der tog del i det flotte resultat.

Udvikling og forskning løb med guldet

Gennem de sidste mange år har Danmark satset på området for udvikling og forskning. Der er derfor hvert år blevet investeret mange milliarder i denne branche, hvilket viser sig at have været en god idé. Undersøgelsen, der blev foretaget af Bisnode, viste nemlig, at virksomheder inden for branchen for udvikling og forskning i 2015 lå på et gennemsnitsbruttoresultat på 198 procent i forhold til året før.

Dette var et glædeligt resultat, da de flotte vækstrater viser, at Danmark fastholder en position i branchen for grundforskning i verdens absolutte top.

Stor vækst i branchen for drikkevarer skyldes Energidrik og Special-øl

De danske forbrugere var utrolig glade for niche-drikkevarer i løbet af 2015. Branchen for drikkevarer oplevede i 2015 mange nye aktører, der ville have del i den stigende efterspørgsel. I slutningen af året var 144 producenter aktive på markedet inden for drikkevarer, hvilke alle var med til at bidrage til en vækstprocent på 67 procent sammenlignet med året før.

De seneste år har Danmark blandt andet set mange nye aktører inden for mikro-bryggerier, der er blevet utroligt populære specielt i de større byer. Disse nye bryggerier har i stor grad bidraget til den samlede vækst i branchen.

Rekord-år for bilsalget

I 2015 blev den en sænkning af den højeste registreringsafgift på biler gennemført. Sænkningen af registreringsafgiften for biler der koster over 190.000 kroner, gik fra 180% til 150%, hvorfor 2015 blev et travlt år for de danske bilforhandlere. En rapport der er udarbejdet af De Danske Bilimportører viser, at danskerne købte 207.717 nye biler i Danmark i løbet af året. Hvis man dividerer dette tal ud over alle årets dage, viser det sig, at der i 2015 blev købt 569 nye biler hver dag, hvilket indtil videre er rekorden i branchen for bilsalg i Danmark.

Det stigende bilsalg har samtidig medført, at der i løbet af året blev solgt flere oliefiltre, vinduesviskere, samt mere tilbehør og flere reservedele, hvilket de mange aktører inden for bilreservedele ligeledes har kunnet mærke på bundlinjen.

Bolighandlen steg 25% allerede efter 9 måneder

Der er for alvor kommet gang i den danske bolighandel. Efterspørgslen efter nye boliger har over de sidste par år været så stor, at priserne er blevet presset op på et niveau, der minder om tiden inden boligboblen sprang i midten af 2007.

Allerede efter de første 9 måneder af 2015, var den danske bolighandel steget med 25 procent. Tallene fra Boligsidens Markedsindeks viste, at der i starten af årets 10. måned allerede var solgt 32.541 boliger, hvilket er 6.475 flere end året før, selv med 3 måneder tilbage af året.

Det er specielt nybyggerier og projektbyggerier, der har bidraget med den store vækst. Når man køber en projektlejlighed betyder det, at man køber et projekt og dermed ikke indflytningsklar lejlighed. Eksempelvis køber man en lejlighed hvor der endnu ikke er sat vinduer i fra vinduesgrossisten, døre eller lagt gulv. Når lejligheden ikke er færdigbygget ved købets indgåelse, får man en rabat, da man køber ”fremad”, hvilket har vist sig at tiltale mange af de danske boligkøbere.

Danskerne bruger milliarder på deres kæledyr

Kæledyrene har en helt speciel plads i de danske hjerter. Tre ud af fire danskere betegner deres kæledyr som et familiemedlem, viser en undersøgelse fra Gallup. Den helt specielle kærlighed til dyrene koster danskerne mange penge hvert år. Tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne i 2015 brugte over en milliard kroner på deres kæledyr.

I dag er der omkring en million familier i Danmark, som har ét eller flere kæledyr i hjemmet. De fleste af disse familier forkæler deres hunde med hundemad af den bedste kvalitet og accessories fra eksklusive mærker til deres kat. Dyrehandlerne tilslutter sig ideen om at danskerne elsker kæledyr og ynder at forkæle disse med forskellige accessories. Disse oplevede nemlig en stigning på 20 procent i 2015.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt