FinansBureauet

Stor usikkerhed dominerer valutamarkederne

Der hersker stor usikkerhed på valutamarkederne, og investorerne søger sikre havne. De bedste handelsmuligheder ligger på kort sigt potentielt i køb af Yen, da G7 landenes muligheder for at forhindre yderligere stigninger er begrænsede.

Stor usikkerhed dominerer valutamarkederne

Det store tema og den dominerende tendens i valutamarkederne lige nu er den store usikkerhed der hersker blandt investorerne. I ugens løb måtte Portugal kaste håndklædet i ringen og bede EU og den Internationale Valutafond om hjælp. Der er fortsat stor risiko og usikkerhed for den spanske økonomi og der er stadig enorme uløste strukturelle problemer med den græske statsgæld. Imens koger kedlerne igen i den tyske økonomi og rentespændene mellem tyske og sydeuropæiske er rekordhøje.

Det betyder i sin enkelthed at de professionelle investorer søger at placere deres kapital i \"sikre havne\". Et udtryk vi de seneste par år er blevet godt bekendt med for det er netop denne vekselvirkning mellem risiko aversion og risiko villighed som de seneste mange måneder har skabt rigtig gode handelsmuligheder i netop valutaerne. Konkret betyder det at US Dollaren falder og valutaer som den Svejtsiske Franc og Japanske Yen stiger i værdi.

I den forgangne uge gik US Dollaren marginalt frem overfor Euroen, men blev dog i ugens løb presset ned i kurs 1.4500 som var årets laveste kurs for dollaren. Situationen i Europa dæmpede Euroens muligheder for at bryde højere og man bør være forsigtig med at købe sig lang i EUR/USD fra det nuværende prisniveau da markedet ser særdeles divergent ud. Imod Pundet gik US Dollaren også marginalt frem og lukkede ugen omkring kurs 1.6300. Markedet var kortvarigt tilbage og teste det brudte modstandsområde omkring kurs 1.6250. Blandt de Europæiske valutaer har Francen været den store vinder i sidste uge. USD/CHF faldt fra 0.9074 til at lukke i kurs 0.8923 - et fald på ca. -1,5% på en uge. Dollaren er dog også her ekstremt oversolgt og man bør være forsigtig med at sælge USD/CHF fra dette ekstrem.

Den Japanske Yen viste sig fra sin stærke side i sidste uge, ganske i tråd med før omtalte risikoaversion i markederne. US Dollaren faldt tilbage fra komfortable kurs 85 til det meget vigtige støtteområde omkring kurs 83. Yennen gik også frem imod Euroen som efter at have været handlet op i kurs 123 blev sat godt på plads sidst på ugen som lukkede under kurs 120 i 119.84. Også Pundet fik japanske stryg og GBP/JPY lukkede ugen lige på den centrale støttelinje omkring kurs 135.50. Det sidste marked som tydeligt afspejler nervøsiteten i blandt investorerne er Guldprisen som atter slog historisk rekord med en højeste kurs tæt på 1.488 USD pr. ounce.

Det skal blive interessant at se om denne tendens vil fortsætte ind i næste uge. Jeg ser umiddelbart de bedste handelsmuligheder på kort sigt i opkøb af Yen, dvs. salg af EUR/JPY, GBP/JPY og USD/JPY. Jeg stiller mig skeptisk overfor G7 landenes muligheder for at begrænse stigninger i Yennen som vi så det ske midt i marts måned, for G7 landene har yderst begrænsede beholdninger af Yen som de kan sælge ud af og hvis spekulanterne vil handle Yennen op, vil det uden tvivl ske før eller siden. Men hvis investorerne begynder at påtage sig risiko igen og begynder at fokusere på fremtidige renteforskelle, så vil der være potentiale for Yen svækkelser.

Dog bør man være opmærksom på at når hele markedet er sikker i sin sag, nemlig at dollaren skal ned, Yenne og Guldet skal op, ja så er der måske tale om et klimaks i den negative stemning og især i forhold til Euroen og Pundet kan det vise sig at være en god ide at være åben for en korrektion eller et trendskifte. Én ting er dog sikkert. Valutamarkederne vil fortsat med sin høje likviditet og seneste volatilitet give interessante handelsmuligheder for den varsomme investor.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce