FinansBureauet

Stor salgsfremgang hos RealMæglerne og BoligOne

Første halvår 2017 har budt på en salgsfremgang på 15,8 procent for RealMæglerne og BoligOne i forhold til første halvår 2016.

Boligmarkedet har oplevet et forrygende første halvår. Hele 38.442 gange er der, ifølge tal fra boligsiden.dk, skrevet under på en slutseddel i forbindelse med køb af en ejerbolig hos landets ejendomsmæglere i årets første 6 måneder. En stigning på 10,8 procent i forhold til året før.

Specielt sommerhussalget har haft kronede dage. Salget er steget med imponerende 27,2 procent på landsplan i første halvår af 2017, ifølge tallene fra boligsiden.dk. Også salget af villaer og rækkehuse er steget pænt, med en fremgang i styksalget på 10,1 procent. Salget af ejerlejligheder kan fremvise en fremgang i salget på 6,6 procent.

Hos RealMæglerne og BoligOne var salgsfremgangen for ejerlejligheder i samme periode på 18,8 procent, mens salget af villaer og rækkehuse steg med 14,4 procent. Samlet set steg salget med 15,8 procent hos RealMæglerne og BoligOne, hvilket altså er fem procentpoint højere end markedet som helhed.

”Renten er lav, konjunkturerne gode og en stor del af den politiske usikkerhed er fjernet. Det kan mærkes på boligmarkedet, som fortsætter sin salgsfremgang. Og vi er naturligvis særlig glade for at kunne konstatere, at RealMæglerne og BoligOne yder sin del, og tilmed endda har vundet lidt markedsandele”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.

Ser man på salget af villaer og rækkehuse er det i de københavnske omegnskommuner som Vallensbæk og Ishøj, at man, ifølge oplysningerne fra boligsiden.dk, har oplevet den største stigning i salget på henholdsvis 47 og 40 procent.

Blandt ejerlejligheder (i kommuner med et styksalg på mindst 100 lejligheder) er det et par jyske købstæder i form af Vejle og Esbjerg, som topper listen med en salgsfremgang på henholdsvis 50 og 43 procent.

Det er også en jysk kommune, i form af Varde, som topper listen over kommuner med størst salgsfremgang blandt fritidshuse (i kommuner med et styksalg på mindst 100 fritidshuse) med en stigning på 52 procent, efterfulgt af Odsherred og Guldborgsund med en fremgang i salget på 34 procent.  

Del