FinansBureauet

Stor guide: Hvad sparer du ved at stoppe med at ryge?

Går du med tankerne om at kvitte smøgerne, og har aldrig haft succes, så kommer her en guide til de alternativer der er at vælge som substitut for almindelige cigaretter.

Den ægte vare

Rigtige tobakscigaretter som vi alle dage har kendt dem er et nydelsesmiddel som fylder rigtig meget i samfundet. Der er mange der ryger, og efter der i nyere tid er kommet fokus på sundhedsskadelighed af cigaretter, så er befolkningen blevet bevidst om faren ved at ryge cigaretter. Cigaretterne indeholder det vanedannende stof nikotin, som påvirker hjernen og nervesystemet og har en afhængighedsskabende virkning. Det er især på grund af nikotinen at cigaretterne er svære at lægge på hylden.

Forskellige alternativer til rygning

Nogle vælger at give sig selv lov til lidt ekstra til den søde tand, hvis de stopper med at ryge. Rygning nedsætter appetitten, og der er nogen der ser dette som en dejlig bonus til at holde vægten nede, men det er en meget usund løsning på den slags. Nedenfor kan du læse om de forskellige konventionelle (og mindre konventionelle) rygestopmidler, som du har mulighed for at kaste dig ud i

ANNONCE
Stor guide: Hvad sparer du ved at stoppe med at ryge?

Besparelse på de forskellige alternativer

Her får du et overslag over de forskellige besparelser ved forskellige rygestopmidler. Længere nede kan du læse mere dybdegående om de enkelte muligheder. Besparelsen er lavet ud fra en prissammenligning, og der er betragtet en person der ryger ca. 20 cigaretter om dagen, som vil koste dig omkring 1300 kr om måneden. På figuren nedenfor kan du se hvad du sparer på at skifte til et af de 4 sammenlignede alternativer.

ANNONCE
Stor guide: Hvad sparer du ved at stoppe med at ryge?
Stor guide: Hvad sparer du ved at stoppe med at ryge?

Nikotinplaster

Fungerer ved at du placerer et plaster på et hårfrit sted på kroppen, typisk om morgenen, og fjerner det igen ved sengetid om aftenen. Derefter påsættes et nyt plaster næste morgen igen. Plasteret frigiver nikotin som du optager og derved skulle få stillet nikotintrangen.

Pris: ca. 850 kr om måneden

Lugt: Ingen

Dårlig ånde: Ingen

Smag: Ingen

Dosering: Svært at dosere

Stimulering af rygevane: Stimulerer ikke vanen ved at ryge

Skadelighed: Lav

Ulemper: Plasteret kan løsnes ved badning og anden aktivitet, samt at doseringen kan være svær, da du ikke selv har kontrol over hvornår du får nikotin, men derimod får det hele tiden.

ANNONCE

Nikotintyggegummi

Tyggetabletter der indeholder nikotin kan tygges for at stimulere nikotintrangen ved rygestop. Det bruges på den måde at du tager et stykke tyggegummi hver gang du har lyst til at ryge. Dog må du max bruge 25 stk om dagen.

Pris: ca. 730 kr om måneden

Lugt: Ingen

Dårlig ånde: Ingen

Smag: typisk menthol

Dosering: Nemt at dosere

Stimulering af rygevane: Tyggegummi kan delvist fjerne rygevanen.

Skadelighed: Lav

Ulemper: Højt forbrug af enhver form for tyggegummi kan give oppustet mave og kvalme.

ANNONCE

Nikotininhalator

Lille inhalator som du suger i, og derved inhalerer nikotinen, som stiller rygetrangen. Det anbefales at du anvender mindst 6 og max 12 nikotinpropper, og at du bruger nikotininhalatoren i minimum 3 måneder.

Pris: ca. 1220 kr om måneden

Lugt: Ingen

Dårlig ånde: Ingen

Smag: Svag

Dosering: Nemt at dosere

Stimulering af rygevane: Svag

Skadelighed: Lav

Ulemper: Meget dyrt, og kan lidt føles som bare at trække vejret.

ANNONCE
Stor guide: Hvad sparer du ved at stoppe med at ryge?

E-cigaretter

En e-cigaret fungerer ved at en væske fordampes, og derved indåndes. Væsken kan indeholde nikotin efter eget behov, og giver brugeren næsten samme følelse som ved at ryge almindelige cigaretter. E-cigaretter fås med alverdens smage, både tobak og frugtsmage, så du kan finde noget du synes om.

Pris: ca. 290 kr om måneden

Lugt: Dampen fra e-cigaretter sætter sig IKKE i tekstiler, lige som cigaretrøg.

Dårlig ånde: Ingen

Smag: Der findes tusindvis af forskellige smage.

Dosering: Nemt at dosere

Stimulering af rygevane: Høj. Giver brugeren samme følelse som at ryge.

Skadelighed: Lav

Ulemper: Det er nødvendigt at oplade batteriet i ny og næ.

ANNONCE

Hvad skal du så vælge?

Der er ingen tvivl om at det vil blive billigere at skifte fra cigaretter til et alternativt produkt, og med nye afgiftsstigninger på cigaretter i kikkerten er der rigtig mange penge at spare. Derudover skifter du også til et sundere alternativ, lige meget hvad du vælger. E-Cigaretter er tydeligvis langt billigst, og giver samme følelse som at ryge, hvilket er det som mange rygere savner når de prøver at stoppe. E-cigaretter er relativt nye på markedet, men udviklingen er gået stærkt, så i dag fås e-cigaretter der fungerer rigtig godt, og som ikke er sundhedsskadelige.

Helt andre alternative rygestopmidler

Akupunktur, Hypnose, Mindfulness, Meditation og Coaching. Der findes rigtig mange alternative veje til at finde sit rygestop. Det er ofte meget dyrt, og det er desværre meget svært at dokumentere en effektiv virkning. Hvis du tror på det, så kast dig ud i det, det er i hvert fald bedre en at ryge cigaretter.

Simpelthen bare stoppe. Nok den sværeste løsning, i hvert fald ifølge mange rygere der har prøvet. Dette er naturligvis den billigste og sundeste løsning.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce