FinansBureauet

Spar tusinde kroner på boliglånet

Ved at hjemtage boliglånet inden 31. august kan man spare adskillige tusinde kroner.

Spar tusinde kroner på boliglånet

Den 31. august er en dato som alle nuværende og kommende boligejere bør skrive sig bag øret. Har du planer om at købe fast ejendom i nær fremtid, eller har du behov for et tillægslån, bør du optage lånet senest førnævnte dato. I så fald vil du kunne få lånet udbetalt til en højere kurs, og dermed spare mange tusinde kroner.

Den 31. august er nemlig den seneste dag, hvor det er muligt at hjemtage lån i 2041 obligationsserierne (serier der udløber i 2041). Efter den dato skal der optages lån i de nye 2044 obligationsserier (serier der udløber i 2044). Forskellen i kursen på de to låneserier vil formentlig blive ganske stor. Traditionelt ligger kursforskellen på omkring 1,4 procentpoint. Og i kroner og ører betyder det, at man som låntager kan spare 14.000 kr. for hver lånt million kroner. Skal man have realkreditfinansieret et lån på 4 mio. kr. er der således over 50.000 kr. at spare, i form af lavere restgæld, ved at hjemtage lånet senest 31. august.

For boligejere, som holder lånet til udløb, er det dog ikke restgælden, men derimod den øgede rentebetaling, som de nye låneserier medfører, der bør bekymre. Da kurserne på de nye obligationsserier med udløb i 2044 handles til lavere kurser end de gamle serier, betyder det, at de nye obligationsserier får en højere rente og dermed en højere ydelse. Målt over hele lånets løbetid kan den øgede betaling risikere at løbe helt op i omkring 100.000 kr. pr. lånt million kroner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce