FinansBureauet

Spar penge på rejseforsikringer

Der kan være rigtig mange penge at spare ved at have styr på sine rejseforsikringer

Det skorter ikke på tilbud om diverse rejseforsikringer når ferien står for døren. Og ofte får man overforsikret sig godt og grundigt, eller vælger en unødigt dyr løsning. Ganske mange er rigeligt dækket af de forsikringer de har i forvejen, og alle ekstra forsikringer er spild af penge. I mange tilfælde er de offentlige skattefinansierede forsikringer tilstrækkelige. Og så kan man jo lige så godt spare pengene og i stedet bruge på noget sjovere. Her er f.eks. lidt odds forslag hvis man vil prøve kræfter hermed.

Rejser man på ferie til EU-lande samt Norge, Island, Lichtenstein og Schweiz i mindre end en måned, er lægebesøg og hospitalsophold således dækket af dit sygesikringsbevis. Og varer ferien længere, eller er der slet ikke tale om en ferie, men derimod en forretningsrejse eller et studieophold, er man dækket af det blå EU-sygesikringskort, som kan fås gratis på borger.dk eller kommunens borgerservice. Et blå EU-sygesikringskort giver ret til samme lægemæssige behandling som rejselandets indbyggere, så man kan komme til at betale for lægebesøg.

Bliver man så syg, at man har behov for at blive fløjet hjem på grund af sygdom eller en ulykke, så dækker imidlertid hverken gult eller blåt kort. Derfor bør man altid købe en særskilt hjemrejseforsikring uanset turens formål og længde, da en sådan hjemtransport kan blive en særdeles dyr fornøjelse. Og går turen til et land udenfor EU samt ovennævnte andre europæiske lande, vil det være fornuftigt at tegne en rejseforsikring som dækker både eventuel behandling og hjemtransport.

Hvis man bare tager på en enkel årlig charterferie til Mallorca, er det tilstrækkeligt med en særskilt hjemrejseforsikring til denne ene rejse. Men rejser man uden for Europa, på forretningsrejse og/eller flere gange om året, vil en såkaldt årsrejseforsikring næsten med sikkerhed være den billigste løsning. Oftest koster årsforsikringen kun marginalt mere end en forsikring til en enkelt rejse. Og nogle gange vil man faktisk automatisk få en sådan med via sin indboforsikring eller kreditkort.

Så inden du booker rejsen, så tjek lige om du har en årsrejseforsikring i forvejen, inden du tegner en ny. Du får alligevel ikke dækket udgifterne til sygdom eller mistet bagage flere gange, fordi du har flere rejseforsikringer.

Og tak så i øvrigt pænt nej tak til alle andre forsikringer som rejseselskaberne prøver at prakke dig på. I langt de fleste tilfælde er du dækket ind i forvejen. Det gælder eksempelvis en afbestilingsforsikring, som de fleste årsrejseforsikringer i forvejen dækker. Og en bagageforsikring er også overflødig, da flyselskaberne i forvejen skal erstatte din kuffert, hvis den forsvinder.

ANNONCE
Del

Seneste nyt