FinansBureauet

Spar 75.000 kr. på at vælge den rigtige studieby

Der er rigtig mange penge at spare ved at vælge den rigtige studieby i forbindelse med en videregående uddannelse. Ved at vælge eksempelvis Odense eller Aalborg frem for København som studieby, kan en studerende på en videregående uddannelse spare 75.000 kr. på huslejen i hele studiets løbetid.

Spar 75.000 kr. på at vælge den rigtige studieby

60.537 personer har netop fået besked om, at de er blevet optaget på en videregående uddannelse. Men 17.780 personer har fået den nedslående besked om, at de ikke har fået plads på deres ønskestudie. Heldigvis findes der rundt om i landet stadig en række studier, hvor der er ledige pladser.

Ved mange af studierne er der et reelt valg mellem hvilken studieby man vælger. Eksempelvis er der ledige pladser på økonomiuddannelsen i såvel København, Århus, Odense og Aalborg. Og beslutningen om hvilken studieby man vælger, kan have stor betydning for økonomien under studiet. Der er nemlig meget stor forskel på priserne på lejeboliger i landets 5 universitetsbyer. Det viser beregninger, som FinansBureauet har foretaget på baggrund af tal fra BoligPortal.dk.

Beregningerne viser, at en 2 værelseslejlighed på 50 kvadratmeter i gennemsnit koster 5800 kr. om måneden i husleje, hvis den ligger i Storkøbenhavn. Ligger lejligheden derimod i Odense, koster den kun 3715 kr. om måneden, mens den i Aalborg i gennemsnit koster 3745 kr.

Hvis to studerende deler en sådan lejlighed, vil forskellen i den månedlige husleje ligge på godt 1.000 kr. om måneden afhængigt af, om lejligheden ligger i Storkøbenhavn eller eksempelvis Odense. Ved en studietid på 6 år vil forskellen summere sig op til godt 75.000 kr. 

Århus markerer sig som den næstdyreste universitetsby med en gennemsnitlig husleje for en 2 værelses lejlighed på 50 kvadratmeter på 5260 kr., mens en tilsvarende lejlighed i Roskilde i gennemsnit koster 4385 kr.

 

Tabel: Det koster det om måneden at leje en 2 værelses lejlighed

 

Storkøbenhavn

5800

Århus

5260

Roskilde

4385

Aalborg

3745

Odense

3715

Kilde: FinansBureauet på baggrund af tal fra BoligPortal.dk

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce