FinansBureauet

Spar 125.000 hvis du er selvstændig

Spar 125.000 hvis du er selvstændig
Q: Jeg er i færd med at stifte en virksomhed (tømrer), og havde tænkt at etablere den som et ApS. Men så læser jeg, at man kan spare sikkerhedskravet på 125.000 kr. hvis man etablerer selskabet som et SMBA. Men er det noget som kan anbefales?
 
A: Det er korrekt, at man alternativt kan stiftet et SMBA-selskab (selskab med begrænset ansvar), der ikke har krav om indskudskapital. Men 3 ting skal man være opmærksom på.
 
  1. der skal være minimum to ejere i et SMBA-selskab i hele levetiden
  2. selskabet skal have kooperative træk, hvilket bl.a. betyder, at stemme- og udbytteretten altid skal deles ligeligt – uanset ejerandel. Man kan således ikke have en person, der har 80 % af stemmeretten.
  3. der foregår en systemmobning af SMBA-selskaber. Det tager f.eks. væsentlig længere tid at få et moms-nummer.
 
Jeg har selv et SMBA-selskab (Mentor Tax Accounting SMBA), og er super tilfreds hermed, men anbefaler ikke længere SMBA-selskaber, hvis det skal rumme almindelig drift. Hvis man vil undgå kapitalindskud anbefaler jeg et engelsk selskab.
 
Ellers se min hjemmeside www.a-skat.com
  
Bliv medlem af FinansBureauet.dk og få gratis abonnement på FinansBureauets magasin Limitless Living - Tilmeld dig her
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Thorbjørn Henriksen Thorbjørn Henriksen

Følg på:

Thorbjørn Henriksen er daglig leder af Aktino Skatterådgivere og Mentor Tax Accounting. Han er uddannet cand.merc.aud og MTL (Master of Tax Law) og har 17 års skatteerfaring hrunder de 9 år i offentlige skatteforvaltninger. Er desuden medlem af ITPA. I sin offentlige karriere har han især beskæftiget sig med udenlandske forhold i relation til selvstændige erhversdrivende herunder især udenlandske fonde og selskaber. En af hans nuværende primære beskæftigelsesområder er at hjælpe selvstændige erhvervsdrivende, der ønsker at fraflytte Danmark, men stadigvæk vil fortsætte sin erhvervsaktivitet.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt