FinansBureauet

Sommerhussalget slog rekord i januar

For første gang i årtiet runder sommerhussalget 500 handler i årets første måned. Helt præcist blev der i januar lukket 527 sommerhushandler, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Det er et usædvanligt højt antal.

Om vinteren er det ikke kun bjørnene, der går i hi. Aktiviteten på det danske marked for sommerhuse drosler ligeledes ned i de kolde måneder. Sådan har det i hvert fald været frem til nu. Nye handelstal fra Boligsiden.dk viser, at salget startede med et brag i 2019, hvor der i årets første måned blev solgt 527 sommerhuse.

”Det er første gang i årtiet, at vi runder 500 salg i en januar måned. Det er et usædvanligt højt antal, når vi ser på dynamikkerne i sommerhusmarkedet med historiske briller. Normalt er efterspørgslen i bund på den tid af året, og det har en effekt på udbuddet, der helt naturligt tilpasser sig,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Lav rente og varm sommer
Mens det er nemt at konstatere et spring i salgskurven, kræver det mere end en enkelt forklaring at finde årsagen til udviklingen. Forklaringen står primært på tre ben.

”For det første er renten lav, og det kan tilskynde til at handle på et køb tidligt på året, selvom det er uden for sæson. Dernæst er det et marked, der har været i vækst henover de seneste år, og det har betydet stigende priser. I vinterhalvåret er det alt andet lige nemmere at forhandle på prisen, noget som vi på Boligsiden.dk selv har haft fokus på at formidle,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Sidst men ikke mindst skal vi ikke underkende effekten af den meget lange og varme sommer. Ser vi samme gode vejr i de kommende år, bliver sommerhussæsonen forlænget betragteligt, og det giver mere værdi for pengene.”

Stigende salg i Vestjylland og Nordsjælland
Ser man på stigningen i salget med et geografisk perspektiv, er det særligt i nordsjællandske Halsnæs Kommune og vestjyske Ringkøbing-Skjern Kommune, at køberne er sprunget til tidligt på året. I Ringkøbing-Skjern blev der i januar i år solgt 37 sommerhuse mod 16 styks i samme periode sidste år.

Derudover ses en mere bredt funderet stigning i hele landsdelen Nordjylland, hvor antallet af handler er øget med 26 procent.

Se sommerhuse til salg på Boligsiden.dk her. Drømmer du derimod om at bygge dit eget sommerhus, får du her en oversigt over byggegrunde i udbud netop nu.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Boligsiden.dk Boligsiden.dk

Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt