FinansBureauet

Snyd tvangsauktionskøberne

Man kan ofte have held til at snuppe en billig bolig foran næsen på tvangsauktionskøberne

Snyd tvangsauktionskøberne
Til trods for finanskrisens hærgen og boligprisernes deroute, har markedet for tvangsauktioner ligget ganske underdrejet. Det lave renteniveau har forhindret det blodbad, som man har set i forbindelse med tidligere kriser på boligmarkedet. Og det har gjort markedet for boliger købt på tvangsauktioner mindre attraktivt end før. Besparelserne i forhold til køb i fri handel og vandel er ganske enkelt ikke altid tilstrækkelig stor til at det er besværet og usikkerheden værd.
 
Køb af boliger på tvangsauktioner har nemlig både fordele og ulemper. Fordelen er selvsagt besparelsen, mens ulempen er den mindre grad af sikkerhed ved handler foretaget via tvangsauktion. Her er ingen tilstandsrapport, ejerskifteforsikring eller fortrydelsesret og eje heller nogen ejendomsmægler ansvarsforsikring. Et problem som forstærkes af, at det ofte er svært at foretage en ordentlig besigtigelse af ejendommen inden man byder på den på en tvangsauktion, da ejer ofte ikke er speciel samarbejdsvillig i en sådan situation.
 
Men der findes heldigvis en genvej til at prøve at vride en billig bolig ud af hænderne på sælger inden auktionen finder sted. Ganske mange af boligerne som er berammet til tvangsauktion er nemlig samtidig med sat til salg hos en mægler. Og i de tilfælde er der pludselig mange parter som har sammenfaldende interesser. Ejendomsmægleren vil presse stærkt på for at sælge boligen inden den havner på tvangsauktion, da han ellers står til at miste sit honorar. Kreditorerne vil også have interesse heri, hvis de ved et salg kan få fjernet usikkerheden om hvorvidt de vil kunne få dækket deres krav. Sælger vil som oftest også kunne se en interesse i at acceptere en lav pris, for ikke at løbe risikoen for at hænge på en stor gæld i tilfælde boligen ikke sælger godt på auktionen. Samtidig vil køber have en stor interesse i at købe boligen i fri handel, og undgå eventuel budkrig ved auktionen samt at skulle afholde omkostningerne ved auktionen.
 
Når alle involverede parter har en interesse i en handel, bliver den som oftest også til noget. Og dermed vil køber kunne stå tilbage med det bedste fra begge verdener – en stor rabat i forhold til markedsprisen og stor sikkerhed i forbindelse med handlen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce