FinansBureauet

SKAT har bevisbyrden for privatkørsel

Til trods for at reglerne blev ændret helt tilbage i 2002, har skattemyndighederne først for nylig overgivet sig og erkendt, at de har bevisbyrden for, om der er foretaget privatkørsel i firmabil på gule plader.

SKAT har bevisbyrden for privatkørsel

De danske bilafgifter er ikke for børn og svage sjæle. Fristelsen til at anskaffe sig en bil på gule plader og bruge den privat, uden at oplyse skattemyndighederne herom, er derfor ganske stor. Det ved skattemyndighederne selvfølgelig også, og vil derfor instinktivt mistænke enhver skatteborger der har en bil på gule plader, uden at have betalt den såkaldte privatbenyttelsesafgift, for at snyde i skat.

Men en mistanke er imidlertid ikke nok. Den konklusion er skattemyndighederne nu selv 9 år efter skattereglerne blev ændret selv kommet frem til. Reglerne blev ændret helt tilbage i 2002, således at det er skattemyndighederne der skal bevise, at en bil på gule plader, hvor der ikke er betalt privatbenyttelsesafgift, uretmæssigt er blevet benyttet til privat kørsel. Men indtil nu har det knebet gevaldigt for skattemyndighederne at forstå de nye regler (som altså efterhånden ikke længere er så nye). Men det har en nylig dom i byretten ændret på.

Sagen omhandlede om salgsdirektør med en gulpladebil som firmabil. Da han havde hjemmekontor stod bilen om natten parkeret ved privatboligen. Til trods for at der ikke fandtes beviser for at direktøren brugte bilen til privatkørsel, fandt skattemyndighederne det så mistænksomt, at de opkrævede ham skat af firmabil alene på en formodning. Og det blev tiltrådt af Landsskatteretten. Først i byretten måtte skattemyndighederne overgive sig, og firmabilbeskatningen blev ophævet. Dermed er det nu endegyldigt slået fast, at der skal beviser på bordet, og at en formodning ikke er nok.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce