FinansBureauet

Skal du flytte tættere på din uddannelse?

I løbet af den sidste måneds tid, er mange unge mennesker startet på deres uddannelse. Mange har været, eller er nødsaget til at flytte, for at komme tættere på deres nye uddannelse, og det kan betyde, at økonomien ikke helt rækker til det. Det kan have en stor betydning for, hvilken uddannelse der bliver valgt, i forhold til den boligsituation man nu befinder sig i.

De unge vælger en uddannelse tættere på deres bolig, hvis ikke de føler, at de har råd til at flytte, idet det kræver en stor sum på én gang. Dette sker på trods af, at det ikke er deres ønskede uddannelse, og kan resultere i, at de dropper ud senere hen, pga. mangel på interesse og motivation.

Der er også en del, som vælger at pendle til sin ønskede uddannelse, men alligevel ender med at bruge en del penge på dette, samt en hel masse unødvendig tid. Dette kan også hurtigt resultere i, at mange vælger at skippe undervisningen et par gange, hvilket kan have en betydning for de unges karakterer og eksamenspræstationer.

På den måde kan boligsituationen have en stor betydning for, hvordan deres uddannelsesforløb kommer til at udvikle sig.

Hvor kan du søge hjælp?

Står du i den situation, hvor du er nødsaget til at flytte pga. din uddannelse, men ikke føler, at du har råd til det, så er der hjælp at hente.

Du kan bl.a. tage et indskudslån via den kommune du skal flytte til. Udover det kan du søge boligstøtte, og på den måde få tilskud til at betale din husleje. Du kan endda søge flyttehjælp fra kommunen, hvis heller ikke det er lige til.

I infografikken kan du se processen og kriterierne for, hvordan og hvornår du er berettiget til at søge de forskellige ydelser og lån, og på den måde få den hjælp, som du har brug for i forbindelse med din bolig, flytning, og uddannelsesvalg.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce