FinansBureauet

Skab resultater på bundlinjen med effektiv processtyring

ERP hjælper med at styre virksomhedens processer

Dansk økonomi er fortsat i god vækst, og finanskrisen er efterhånden svær at spore. Mange nye virksomheder blomstrer op, og danske virksomheder har vist sig levedygtige på det internationale marked. Der er dog altid plads til forbedringer, og i takt med at konkurrencen stiger, er det vigtigt, at virksomheden har et solidt fundament. Det sikrer du blandt andet ved at strømline de administrative processer, så alle medarbejdere kan fokusere på kerneopgaven.

For at frigøre så meget tid og overskud som muligt ved den enkelte medarbejder, skal de administrative processer køre helt glat. Desværre sker der ofte det, at opgaver strander ved enkelte medarbejdere, viden sidder fast i bestemte afdelinger, eller virksomhedens forskellige systemer ikke spiller ordentligt sammen. Alt det kan løses med bedre styring af virksomhedens processer, så alt arbejde er gennemsigtigt for alle medarbejdere.

ERP hjælper med at styre virksomhedens processer

Et ERP-system er en IT-løsning, som er særligt udviklet til netop det. ERP står for Enterprise Resource Planning, og som navnet antyder, hjælper systemet med at planlægge og skabe overblik over virksomhedens ressourcer. Et ERP-system er kort sagt en database, der samler virksomhedens data og gør det tilgængeligt på tværs af afdelinger og platforme. Det sikrer, at alle medarbejdere har adgang til alle oplysninger i realtid, så både lager og produktion, økonomi og ordrer er gennemsigtigt for alle. På den måde kan lageret for eksempel følge med i, hvad der bliver produceret, og det er let at få overblik over alle virksomhedens processer.

En anden stor fordel ved et ERP-system er, at det minimerer risikoen for fejl i det daglige arbejde. Når alle medarbejdere kan følge med i realtid og få overblik over det arbejde, der sker i andre afdelinger, er det nemmere at udføre sine egne arbejdsopgaver korrekt. Samtidig er det muligt at give kunder og samarbejdspartnere et retvisende billede af igangværende processer.

Et ERP-system kan ses på bundlinjen

Et godt overblik er mange penge værd, og det kan tydeligt ses på bundlinjen, hvis virksomheden ikke kører optimalt. Med et ERP-system er det nemt at spore dårlige processer, og hvis I bruger det rigtigt, undgår I meget dobbeltarbejde, som I formentlig har lavet førhen. Derfor kan ERP-systemet give en stor gevinst på bundlinjen og befri medarbejderne fra administrativt kaos.

Et ERP-system er dog også en større investering, og I skal være sikre på, at I køber den helt rigtige løsning. På den måde får I et system, som I kan bruge i mange år fremover, og som kan udvikles i takt med virksomheden. Jo bedre I forbereder jer, jo mere får I for pengene i sidste ende. Derfor kan det også betale sig at investere i en grundig forberedelse af medarbejderne, så systemet kører fra dag ét, og I ikke skal bruge lang tid på at rette op på startvanskeligheder.

  • Sammenkøre processer

  • Samle virksomhedens data i én database

  • Sørger for at dele viden på tværs af afdelinger

  • Minimere risikoen for fejl

Del

Seneste nyt