FinansBureauet

Selvsalg - hvad indebærer det?

Der kan være et utal af udgifter forbundet med et traditionelt boligsalg, og det kan blive en rigtig dyr omgang. Derfor vælger mange danskere i dag at sælge deres bolig selv uden brug af ejendomsmægler for at spare mæglersalæret - et såkaldt selvsalg.
Står du overfor et boligsalg, og overvejer du at sælge selv, får du herunder et lille indblik i, hvad det indebærer.

Du står for markedsføringen og fremvisningerne

Når du vælger selvsalg, står du uden en professionel ejendomsmægler. Du skal derfor selv gøre meget af det arbejde, som du ville have betalt mægleren for at håndtere, og du fungerer dermed som sælger på din bolig.
I praksis betyder det, at du skal sørge for:

  • Markedsføring - det indebærer billeder boligen, teksten til salgsannoncerne samt at indrykke disse.
  • Fremvisninger - du står selv for kontakten med potentielle købere og afholdelsen af fremvisninger.
  • Dokumentation - i forbindelse med et boligsalg er der er en række krav til dokumentation og rapportering, som ved et selvsalg er dit ansvar at fremskaffe og holde styr på. Dog kan du hente hjælp flere steder, hvis du har spørgsmål.
  • Boligadvokat - når dit selvsalg skal afsluttes, skal du kontakte en boligadvokat, der sikrer dig en tryg handel.
ANNONCE

Spar tid og penge

Flere og flere benytter sig af selvsalg, når de skal sælge deres bolig, og det er der især to gode grunde til: et hurtigere salg og en betragtelig økonomiske besparelse.
Ofte vil et mæglersalær ende op på omkring 100.000 kr, og mægleren vil i sidste ende få mellem 20.000-40.000 kr. selv. Selvom et selvsalg naturligvis ikke er gratis for dig, da du selv overtager omkostningerne, kan du i mange tilfælde reducere udgifterne og nogle gange skære dem helt væk, fordi du selv får indflydelse på salgsprocessen.
Måske kan du selv tage flotte og velegnede billeder til salgsannoncerne og derved spare penge på en fotograf.

Du får kontrol

Fordi en ejendomsmægler typisk vil have mange andre opgaver at tage sig af, vil et selvsalg gøre salgstiden af din bolig meget kortere, fordi du har mulighed for at lægge betydeligt flere timer i hele processen.
En af de helt store fordele er desuden, at du kan tilbyde langt mere personlige fremvisninger, end mægleren vil kunne. Du kender din bolig ud og ind og kan fortælle mere dybdegående om den, samtidig med at du har et langt større kendskab til det område, boligen ligger i.
Der er således mange fordele ved selvsalg, og måske er det værd at overveje i din situation.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE