FinansBureauet

Selvsalg bliver stadig mere populært i det københavnske boligmarked

Den økonomiske krise er en saga blot, og der er igen vækst og fremgang i økonomien. Det betyder bl.a., at det igen er opsving at spore i boligpriserne. Boligpriser er som udgangspunkt et udtryk for markedet generelt, og da boligpriserne generelt er for opadgående, er det et udtryk for, at det er lettere at sælge sin bolig end tidligere.

Selvsalg er populært

Specielt i hovedstaden er boligpriserne stigende. Dejligt for de som vil sælge, og frustrerende for de der vil købe. Men sådan er det jo med markeder. I kraft af, at det er blevet markant lettere at sælge sin bolig, vælger mange at benytte sig af boligadvokat med speciale i selvsalg, i stedet for en konventionel ejendomsmægler. Der findes flere boligadvokater i København der kan bistå med selvsalg, så det er en god ide at sondere markedet, så du finder de bedste boligadvokat priser, inden du kaster dig ud i et selvsalg.

Forskellen på et selvsalg og et salg via ejendomsmægler er, at du ved selvsalg ikke har et salær til ejendomsmægleren at forholde dig til. Men til gengæld står du også 100% selv for salget. På godt og ondt. Det vil sige, at du ikke skal betale en ejendomsmægler, men at du til gengæld heller ikke har direkte til dennes kundekartotek. Mange købere vil nemlig stadig foretrække, at konsultere en ejendomsmægler med en række krav og ønsker, som han/hun så kan prøve at efterleve vha. de boliger, der er til rådighed.

Selvsalg kræver således (ofte) lidt mere tålmodighed og is i maven, men omvendt er fortjenesten større og udgifterne mindre.

Vælg en boligadvokat med speciale i selvsalg

Selvom du sløjfer mægleren, så er der stadig en masse papirer, kontrakter og aftaler, der skal være styr på. Derfor bør du – hvis du vil forestå selvsalg – konsultere en boligadvokat med speciale i selvsalg, så du ikke ender med at sidde i saksen, fordi der er en eller flere kritiske detaljer, du har overset. Dette er således boligadvokatens ansvar.

Selvsalg er fristende, men kræver en indsats

Medmindre du har en decideret køber stående i din indkørsel, så skal du være opmærksom på omfanget af et selvsalg, inden du kaster dig ud i det. Du skal selv forestå alt det, en mægler normalt varetager. Det vil sige, at du selv skal sørge for at der bliver taget billeder, lavet salgsopstilling, skrevet en beskrivelse, og ikke mindst annonceret. Det er også dig selv, der står for selve handlen, hvorved du igen skal have en vis portion is i maven, da de fleste købere må forventes at ville fiske efter en form for afslag i din annoncerede pris. Se her, hvad din bolig er værd.

Så selvom der er penge at spare ved at bruge en boligadvokat i stedet for en ejendomsmægler, så skal du hele tiden huske på, hvad det er du får hos ejendomsmægleren. Men hvis ikke du er skræmt af selv at skulle gøre en indsats, så er selvsalg en oplagt mulighed.

ANNONCE
Del

Seneste nyt